برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي ارتباط بين دريافت فيتوكميكال هاي رژيم غذايي با چاقي احشايي: مطالعه قند و ليپيد تهران

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه تغذیه بالینی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
 
چکیده: 

سابقه و هدف: فنوتيپ بالا بودن همزمان دور كمر و تري گليسيريد سرم كه به عنوان يك ابزار تشخيصي چاقي احشايي پيشنهاد داده شده و نيز محصول تجمع ليپيد، يك شاخص ساده و گويا براي تجمع بيش از حد چربي در بالغين است. فيتوكميكال ها تركيبات زيست فعال غيرمغذي هستند كه به وفور در ميوه ها، سبزي ها، غلات، مغزها و حبوبات يافت مي شوند. هدف مطالعه ما، تعيين نقش امتياز شاخص فيتوكميكال (PI) در بروز فنوتيپ "بالا بودن همزمان دور كمر و تري گليسيريد سرم" و شاخص "محصول تجمع ليپيد" در بزرگسالان مي باشد.
مواد و روش ها: اين مطالعه مقطعي، در قالب فاز سوم مطالعه قند و ليپيد تهران
(TLGS) در بين سال هاي 1385 تا 1387 انجام گرفت. اطلاعات مربوط به دريافت غذايي توسط پرسشنامه 168 آيتمي نيمه-كمي اعتباربخشي شده تكرر مصرف مواد غذايي (FFQ) جمع آوري شد. PI رژيمي با استفاده از روش تعديل شده توسط Mc Carty محاسبه شد. نسبت شانس بروز فنوتيپ HTW در بين چارك هاي امتياز PI رژيمي محاسبه شد.
يافته ها: مقدار
PI معادل 15.2±53.3 بود. مقدار شاخص LAP در ابتداي مطالعه 22.6±34.6 و بعد از 3 سال پيگيري به ترتيب 13.2±87.2 و 7.1±4.9 سانتي متر بود. بعد از تعديل براي عوامل مخدوش گر، مشخص شد كه PI رژيمي با تغييرات دور كمر (P<0.01، b=-0.08) تري گليسيريد سرم (P<0.01، b=-0.07) و LAP (P<0.01، b=-0.09) بعد از 3 سال پيگيري در ارتباط معكوس بود. خطر بروز فنوتيپ HTW در شركت كنندگان داراي بيشترين امتياز PI در مقايسه با آنان كه كمترين امتياز PI را داشتند، به طور معني داري كاهش يافت (%95 CI=0.26-0.96، OR=0.5).
نتيجه گيري: به نظر مي رسد دريافت مقادير بالاي فيتوكميكال با كاهش بروز فنوتيپ HTW در ارتباط است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

متقی، آ.، و بهادران، ز.، و میرمیران، پ.، و عزیزی، ف. (1394). بررسی ارتباط بین دریافت فیتوکمیکال های رژیم غذایی با چاقی احشایی: مطالعه قند و لیپید تهران. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences), 20(5 (پی در پی 107)), 258-265. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=269537



Vancouver : کپی

متقی آزاده، بهادران زهرا، میرمیران پروین، عزیزی فریدون. بررسی ارتباط بین دریافت فیتوکمیکال های رژیم غذایی با چاقی احشایی: مطالعه قند و لیپید تهران. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences). 1394 [cited 2021October16];20(5 (پی در پی 107)):258-265. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=269537



IEEE : کپی

متقی، آ.، بهادران، ز.، میرمیران، پ.، عزیزی، ف.، 1394. بررسی ارتباط بین دریافت فیتوکمیکال های رژیم غذایی با چاقی احشایی: مطالعه قند و لیپید تهران. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences), [online] 20(5 (پی در پی 107)), pp.258-265. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=269537.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 107 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی