برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1394 , دوره  7 , شماره  25 ; از صفحه 1 تا صفحه 16 .
 
عنوان مقاله: 

سنجش محتواي فنل و فلاونوئيد تام و بررسي خاصيت آنتي اکسيداني عصاره برگ درختان انجير (Ficus carica) و لرگ (Pterocarya fraxinifolia) با روش اسپکتروفتومتري و کروماتوگرافي مايع با کارآيي بالا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران
 
چکیده: 

در پژوهش حاضر، فعاليت آنتي اکسيداني عصاره برگ درختان لرگ (Pterocarya fraxinifolia) از تيره Juglandaceae و انجير (Ficus carica) از تيره Moraceae، با روش اسپکتروفتومتري و کروماتوگرافي مايع با کارآيي بالا بررسي شد. براي اين منظور، برگ هاي درختان انجير از جنگل نور در مازندران، جنگل شصت کلاته در گلستان و جنگل اسالم در گيلان و برگ هاي درختان لرگ از جنگل نور در مازندران و روستاي وطناي بندرگز در گلستان و جنگل اسالم در گيلان جمع آوري شدند. ميزان ترکيبات فنلي (گاليک اسيد، کوماريک اسيد و کوئرستين) نيز با روش کروماتوگرافي مايع با کارآيي بالا اندازه گيري شد. در آزمون به دام اندازي راديکال هاي آزاد DPPH غلظت مهار 50 درصد حداکثر 595.12±21.4 ميکروگرم بر ميلي ليتر در عصاره متانولي برگ لرگ مشاهده شد. با توجه به زمان بازداري، ميزان سه ترکيب فنلي گاليک اسيد، کوماريک اسيد و کوئرستين در عصاره هاي متانولي برگ انجير و در عصاره هاي متانولي برگ لرگ، گاليک اسيد و کوماريک اسيد شناسايي شدند. بيشترين ميزان گاليک اسيد (78.93) و کوماريک اسيد (8.14) در عصاره هاي برگ هاي لرگ اسالم و کمترين ميزان گاليک اسيد (8.56) و کوماريک اسيد (0.89) بر حسب ميلي گرم بر گرم وزن خشک در عصاره هاي برگ انجير نور مشاهده شد. بر اساس کروماتوگرام استاندارد زمان بازداري گاليک اسيد (2.383)، کوماريک اسيد (3.817) و کوئرستين (7.217) گزارش شد. پژوهش حاضر نشان داد که بين عوامل خاک نظير: پتاسيم، سديم، فسفر و ازت با ميزان ترکيبات آنتي اکسيدان فنلي در عصاره هاي برگ هر دو گياه همبستگي معني داري وجود دارد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
Cite:
APA : کپی

جعفری، ن.، و نادری، پ.، و ابراهیم زاده، م. (1394). سنجش محتوای فنل و فلاونوئید تام و بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره برگ درختان انجیر (Ficus carica) و لرگ (Pterocarya fraxinifolia) با روش اسپکتروفتومتری و کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا. زیست شناسی گیاهی, 7(25), 1-16. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=268929



Vancouver : کپی

جعفری ناصر، نادری پوراندوخت، ابراهیم زاده محمدعلی. سنجش محتوای فنل و فلاونوئید تام و بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره برگ درختان انجیر (Ficus carica) و لرگ (Pterocarya fraxinifolia) با روش اسپکتروفتومتری و کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا. زیست شناسی گیاهی. 1394 [cited 2021April12];7(25):1-16. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=268929



IEEE : کپی

جعفری، ن.، نادری، پ.، ابراهیم زاده، م.، 1394. سنجش محتوای فنل و فلاونوئید تام و بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره برگ درختان انجیر (Ficus carica) و لرگ (Pterocarya fraxinifolia) با روش اسپکتروفتومتری و کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا. زیست شناسی گیاهی, [online] 7(25), pp.1-16. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=268929>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 270 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی