4 SID.ir | تاثير شوري و آسکوربيک اسيد بر رشد، روابط آبي و روابط اسمزي در گياه شاهي (Lepidium sativum)
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

تاثير شوري و آسکوربيک اسيد بر رشد، روابط آبي و روابط اسمزي در گياه شاهي (Lepidium sativum)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران
 
چکیده: 

شوري خاک در مناطق خشک و نيمه خشک يکي از تنش هاي اصلي گياهان قلمداد مي شود که مي تواند اثر منفي بر توليد محصول داشته باشد. در پژوهش حاضر، به علت اهميت دارويي و غذايي گياه شاهي، اثر برهم کنش شوري (225 ميلي مولار NaCl) و آسکوربيک اسيد (1 ميلي مولار) بر رشد و روابط آبي آن بررسي شد. آزمايش در قالب طرح کاملا تصادفي با چهار تکرار در شرايط تنظيم شده انجام گرفت. نتايج نشان داد که شوري موجب کاهش رشد، محتواي نسبي آب، پتانسيل اسمزي و پروتئين هاي محلول و افزايش قندهاي محلول و آمينو اسيدهاي آزاد از جمله پرولين گرديد. بسياري از صفات بررسي شده که از تنش شوري آسيب ديده بودند با افزودن آسکوربيک اسيد به محيط شور بهبود نشان دادند. آسکوربيک اسيد برون زا به تنهايي با افزايش ميزان آب بافت ها، کربوهيدرات ها و پروتئين ها موجب افزايش رشد گياهان شاهي در مقايسه با شرايط شاهد شد. به نظر مي رسد که آسکوربيک اسيد به عنوان يک آنتي اکسيدان با کاهش آثار مضر شوري مقاومت به تنش را در گياه شاهي افزايش مي دهد و موجب بهبود رشد مي گردد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 130
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی