5 SID.ir | اثر نسبت هاي مختلف کشت مخلوط روي عملکرد و اجزاي عملکرد ذرت شيرين (Zea mays var. saccharata) و بادمجان (.Solanum melongena L)

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

اثر نسبت هاي مختلف کشت مخلوط روي عملکرد و اجزاي عملکرد ذرت شيرين (Zea mays var. saccharata) و بادمجان (.Solanum melongena L)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
 
چکیده: 

به منظور ارزيابي عملکرد و اجزاي عملکرد ذرت شيرين و بادمجان تحت تاثير نسبت هاي مختلف کشت مخلوط جايگزيني، آزمايشي به صورت طرح بلوک هاي کامل تصادفي در پنج تيمار و سه تکرار در سال 1393 اجرا گرديد. تيمارهاي آزمايش شامل نسبت هاي جايگزيني 75 درصد ذرت شيرين + 25 درصد بادمجان، 50 درصد ذرت شيرين+ 50 درصد بادمجان و 25 درصد ذرت شيرين + 75 درصد بادمجان و کشت خالص هر يک از گونه ها بود. نتايج نشان داد که عملکرد دانه قابل کنسرو، عملکرد بلال، عملکرد ماده تر و خشک ذرت شيرين و همچنين عملکرد ميوه بادمجان در کشت خالص بيشتر از تيمارهاي مخلوط بود و با افزايش سهم هر يک از گونه ها در مخلوط، عملکرد گونه ديگر کاهش يافت. نسبت دانه به بلال و شاخص برداشت ذرت شيرين و همچنين وزن دانه و بلال، وزن خشک و تر بوته ذرت شيرين در نسبت 50 درصدي ذرت شيرين با بادمجان بر ساير تيمارهاي آزمايش ارجحيت داشت. بر اساس شاخص  غالبيت ذرت شيرين در کشت مخلوط بر بادمجان غالبيت داشت. بررسي شاخص ضريب ازدحام نسبي حاکي از سودمندي نسبت هاي 25 درصد ذرت شيرين + 75 درصد بادمجان و 50 درصد ذرت شيرين+ 50 درصد بادمجان در مقايسه با کشت خالص بود. بر اساس نسبت برابري زمين، نسبت هاي 25 درصد ذرت شيرين + 75 درصد بادمجان و 50 درصد ذرت شيرين + 50 درصد بادمجان کارايي استفاده از زمين را در مقايسه با کشت خالص به ترتيب 5 و 6 درصد افزايش داد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 112
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی