مشخصات مقاله عنوان نشریه: علوم و صنايع غذايي ایران اطلاعات شماره: ارديبهشت 1396 , دوره 14 , شماره 63 ; از صفحه 129 تا صفحه 141 . عنوان مقاله: بررسي رفتار رئولوژيکي مخلوط صمغ کتيرا با صمغ هاي قدومه شيرازي، فارسي و خرنوب نویسندگان: مصطفوي فاطمه سادات*, کدخدايي رسول, عمادزاده بهاره, كوچكي آرش آدرس: * پژوهشکده علوم و صنایع غذایی چکیده: يکي از جالب توجه ترين روش ها جهت حصول ويژگي هاي رئولوژيکي و بافتي جديد در مواد غذايي، به کارگيري مخلوط هيدروکلوئيدها در فرمولاسيون آن هاست. در اين تحقيق، ويژگي هاي مخلوط صمغ کتيرا با صمغ هاي قدومه شيرازي، فارسي و خرنوب مورد بررسي قرار گرفت. به اين منظور ابتدا رفتار رئولوژيکي محلول 0.2% صمغ هاي کتيرا، فارسي، خرنوب و قدومه به طور جداگانه مورد آزمون قرار گرفت و سپس رفتار رئولوژيکي مخلوط صمغ کتيرا با صمغ هاي قدومه شيرازي، خرنوب و فارسي در نسبت هاي 20:80، 40:60، 60:40 و 80:20 در دامنه درجه برش 1.32-165s-1 ارزيابي شد. مدل هاي قانون توان و هرشل بالکلي جهت توصيف اين رفتارها مورد استفاده قرار گرفتند. نتايج حاصل نشان داد که تمامي نمونه ها رفتار سودوپلاستيک داشتند. ارزيابي محلول صمغ هاي جداگانه حاکي از وجود تنش تسليم در رفتار جريان صمغ قدومه شيرازي بود و نتايج حاصل از برازش مدل قانون توان نشان داد که مقدار ضريب قوام صمغ کتيرا به طور قابل توجهي بيشتر از صمغ هاي خرنوب، فارسي و قدومه شيرازي بود. نتايج حاصل از بررسي گرانروي ظاهري مخلوط صمغ ها نشان دهنده اثر سينرژيستي بين اين گروه از صمغ ها بود و جايگزين کردن 20% از صمغ کتيرا با خرنوب و قدومه شيرازي موجب افزايش قابل توجه گرانروي اين صمغ شد. بنابراين با توجه به قيمت بالاي صمغ کتيرا نسبت به صمغ هاي مورد بررسي، مي توان از اين صمغ ها به عنوان منابع ارزان هيدروکلوييدي جهت جايگزيني بخشي از صمغ کتيرا استفاده کرد. کلید واژه: صمغ خرنوب(Q1)رفتار رئولوژيکي(Q1)صمغ فارسي(Q2)صمغ قدومه شيرازي(Q1)صمغ کتيرا(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: زانتانگرانرویصمغهیدروکلوئیدامولسیفایرگرانرویصمغهیدروکلوئید ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: مقايسه رفتار صمغ دانه خرنوب محلي ايران با صمغ دانه خرنوب تجاري و کتيرا در فرمولاسيون سس کچاپمدل سازي رفتار جريان محلول صمغ بومي قدومه شهري به عنوان تابعي از نرخي برشي، غلظت و دما و مقايسه آن با صمغ تجاري زانتانبررسي تغييرات رئولوژيکي صمغ قدومه شهري به عنوان تابعي از غلظت و فرايند انجماد و مقايسه آن با صمغ تجاري زانتانبررسي و مقايسه ويسکوزيته ذاتي و پارامتر هم پوشاني چنبره صمغ دانه خرنوب محلي ايراني و تجارياثر صمغ هاي قدومه شهري (Leidium perfoliatum) و زانتان بر ويژگي هاي رئولوژيکي خمير و کيفيت نان قالبي تهيه شده از آرد گندم مقالات همایشی مرتبط: مقایسه خواص فیزیکوشیمیایی و عملکردی صمغ فارسی (Farsi Gum) و صمغ درخت بادام شیرین (Almond Gum)ارزیابی برخی ویژگی های شیمیایی، فیزیکی و فیزیکوشیمیایی صمغ بادام کوهی (Amygdalus scoparia Spach) جمع آوری شده از استان های فارس و آذربایجان شرقیاثر صمغ های بومی بر بهبود خواص رئولوژیکی کیک روغنیاثر صمغ قدومه شهری وقدومه شیرازی بر بهبود خصوصیات کیفی کیک روغنیاثر صمغ قدومه شهری وقدومه شیرازی بر رطوبت وفعالیت آبی کیک روغنی ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 225 آخرین های بلاگ تست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگلبرقراری پیوند میان ارجاعات درون متنی و آخر متنآیا میان تعداد نویسندگان یک مقاله و تعداد استنادات آن رابطه وجود دارد ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی