مشخصات مقاله عنوان نشریه: علوم و صنايع غذايي ایران اطلاعات شماره: فروردين 1396 , دوره 14 , شماره 62 ; از صفحه 181 تا صفحه 189 . عنوان مقاله: ارزيابي خصوصيات امولسيفايري صمغ چرخک (Launaea acanthodes) نویسندگان: محمدزاده ميلاني جعفر, خيري شيوا, كابوسي حامي, ملكي گيسو* آدرس: * گروه علوم وصنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد چکیده: چرخک (Launaea acanthodes) يکي از گونه هاي متداول گياهان دارويي در مناطق مرکزي ايران است. در اين مطالعه صمغ به روش استخراج الکلي توسط اتانول 90 درصد استخراج شده است که درصد بازده اين صمغ 40.4درصد تعيين شد. سپس خصوصيات امولسيفايري صمغ استخراج شده، مورد بررسي قرار گرفت که جهت اين امر امولسيون هاي روغن سويا (10%w/w) با غلظت هاي صمغ 1، 2، 4 و 6 درصد تهيه شد. آزمون هاي مورد بررسي در مورد تمام امولسيون ها عبارت بودند از کشش سطحي و بين سطحي، تست پايداري، اندازه گيري توزيع اندازه ذرات، مشاهده با ميکروسکوپ نوري و ويسکوزيته. به طور کلي مشخص شد که راندمان پلي ساکاريدي صمغ چرخک نسبت به ساير صمغ هاي بومي ايران بيشتر مي باشد. نتايج حاصل از اين پژوهش نشان داد که افزايش غلظت صمغ در امولسيون ها باعث کاهش کشش سطحي و بين سطحي و افزايش ويسکوزيته مي شود. توزيع اندازه ذرات نيز با افزايش غلظت صمغ در امولسيون، کاهش مي يابد. اين صمغ همچنين در آزمايش پايداري،ثبات کلي خوبي را در طي دو ماه داشت. کلید واژه: استخراج صمغ(Q1)خواص امولسيفايري(Q1)صمغ چرخک(Q1) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: مقايسه رفتار رئولوژيک محلول ها و امولسيون هاي روغن در آب پايدار شده توسط صمغ عربيبررسي اثر صمغ دانه شاهي بر پايداري فيزيکي و خصوصيات رفتار جريان امولسيون روغن در آب تهيه شده توسط همگن ساز سرعت بالابررسي اثر نوع و غلظ نرم کننده بر ويژگي هاي فيلم خوراکي تهيه شده از صمغ چرخکبررسي ويژگي هاي فيزيکوشيميايي و رئولوژيکي صمغ حاصل از برگ پنيرک (Malva Neglecta) ارزيابي تاثير اصلاح شيميايي روي افزايش حلاليت بخش نامحلول صمغ فارسي مقالات همایشی مرتبط: بررسی خواص حل شوندگی و مقایسه برخی ویژگی های بخش های محلول و نامحلول صمغ فارسیتاثیر برخی عوامل بر ویژگی های رئولوژیکی مخلوط صمغ های فارسی-کتیرامقایسه خواص فیزیکوشیمیایی و عملکردی صمغ فارسی (Farsi Gum) و صمغ درخت بادام شیرین (Almond Gum)بررسی اثر دمای خشک کن و غلظت محلول صمغ ورودی به خشک کن بر خواص فیزیکوشیمیایی و عملکردی صمغ فارسیارزیابی برخی ویژگی های شیمیایی، فیزیکی و فیزیکوشیمیایی صمغ بادام کوهی (Amygdalus scoparia Spach) جمع آوری شده از استان های فارس و آذربایجان شرقی ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 210 آخرین های بلاگ تست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگلبرقراری پیوند میان ارجاعات درون متنی و آخر متنآیا میان تعداد نویسندگان یک مقاله و تعداد استنادات آن رابطه وجود دارد ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی