برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
فروردين 1396 , دوره  14 , شماره  62 ; از صفحه 181 تا صفحه 189 .
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي خصوصيات امولسيفايري صمغ چرخک (Launaea acanthodes)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم وصنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
 
چکیده: 

چرخک (Launaea acanthodes) يکي از گونه هاي متداول گياهان دارويي در مناطق مرکزي ايران است. در اين مطالعه صمغ به روش استخراج الکلي توسط اتانول 90 درصد استخراج شده است که درصد بازده اين صمغ  40.4درصد تعيين شد. سپس خصوصيات امولسيفايري صمغ استخراج شده، مورد بررسي قرار گرفت که جهت اين امر امولسيون هاي روغن سويا (10%w/w) با غلظت هاي صمغ 1، 2، 4 و 6 درصد تهيه شد. آزمون هاي مورد بررسي در مورد تمام امولسيون ها عبارت بودند از کشش سطحي و بين سطحي، تست پايداري، اندازه گيري توزيع اندازه ذرات، مشاهده با ميکروسکوپ نوري و ويسکوزيته. به طور کلي مشخص شد که راندمان پلي ساکاريدي صمغ چرخک نسبت به ساير صمغ هاي بومي ايران بيشتر مي باشد. نتايج حاصل از اين پژوهش نشان داد که افزايش غلظت صمغ در امولسيون ها باعث کاهش کشش سطحي و بين سطحي و افزايش ويسکوزيته مي شود. توزيع اندازه ذرات نيز با افزايش غلظت صمغ در امولسيون، کاهش مي يابد. اين صمغ همچنين در آزمايش پايداري،ثبات کلي خوبي را در طي دو ماه داشت.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 210
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی