برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1395 , دوره  2 , شماره  1 ; از صفحه 1 تا صفحه 14 .
 
عنوان مقاله: 

اندازه گيري کپک آسپرژيلوس نايجر در رب گوجه فرنگي به روش Real Time

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی، جهاددانشگاهی مشهد، مشهد، ایران
 
چکیده: 

در اين تحقيق از روش مولکولي Real Time PCR براي اندازه گيري کپک آسپرژيلوس نايجر در رب گوجه فرنگي استفاده شد. به دليل مشکلات روش شمارش کپک ها به روش Howard Method Count از قبيل احتمال خطاي آزمون کننده، دقت کم و عدم تکرار پذيري، تبيين يک روش استاندارد که بتواند با دقت و تکرارپذيري بالا تشخيص و شمارش کپک ها را امکان پذير سازد ضروري به نظر مي رسد. روش مولکولي Real Time PCR مي تواند به عنوان يک روش مناسب براي شناسايي و اندازه گيري کمي دقيق کپک ها مطرح باشد که بر مبناي اندازه گيري مطلق و نسبي ژن هاي کپک هاي موجود مي باشد. نمونه هاي رب گوجه فرنگي با مقادير مختلف اسپور کپک (101، 103 و 105) در هر گرم آلوده شد. پس از گرمخانه گذاري و رشد اسپور کپک و ايجاد ميسيليوم، استخراج DNA از هر نمونه با استفاده از روش al-sammari انجام شد. سپس با استفاده از واکنش Real Time PCR تعداد copy number مربوط به DNA کپک با استفاده از شناساگر سايبرگرين و پرايمرهاي مربوط به جنس آسپرژيلوس نايجر تعيين شد. نتايج نشان داد که با افزايش مقدار DNA کپک در نمونه هاي شاهد و تلقيح شده منحني Real Time در مقادير CT کمتري به فاز لگاريتمي وارد مي شوند. ضريب همبستگي خطي منحني استاندارد در آزمون R2= 0.938 Real Time بود که نشان دهنده دقت تعيين کمي اين آزمون مي باشد. اختصاصي بودن واکنش با استفاده از منحني ذوب پرايمرها تعيين شد و نشان داد که واکنش به طور کاملا اختصاصي انجام شده است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
Cite:
APA : کپی

کاراژیان، ر.، و حبیبی نجفی، م.، و یاورمنش، م.، و عدالتیان دوم، م.، و پوریان فر، ح. (1395). اندازه گیری کپک آسپرژیلوس نایجر در رب گوجه فرنگی به روش Real Time. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی, 2(1), 1-14. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=268318



Vancouver : کپی

کاراژیان رضا، حبیبی نجفی محمدباقر، یاورمنش مسعود، عدالتیان دوم محمدرضا، پوریان فر حمیدرضا. اندازه گیری کپک آسپرژیلوس نایجر در رب گوجه فرنگی به روش Real Time. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1395 [cited 2021April20];2(1):1-14. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=268318



IEEE : کپی

کاراژیان، ر.، حبیبی نجفی، م.، یاورمنش، م.، عدالتیان دوم، م.، پوریان فر، ح.، 1395. اندازه گیری کپک آسپرژیلوس نایجر در رب گوجه فرنگی به روش Real Time. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی, [online] 2(1), pp.1-14. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=268318.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 1097 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی