برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1395 , دوره  18 , شماره  1 ; از صفحه 151 تا صفحه 160 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير دانه آنيسون (.Pimpinella anisum L) بر عملکرد، سيستم ايمني، فعاليت آنتي اکسيداني و غلظت استروژن خون جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز، ایران
 
چکیده: 

به منظور بررسي اثر سطوح گوناگون دانه آنيسون بر عملکرد، سيستم ايمني، فعاليت آنتي اکسيداني، و غلظت استروژن خون جوجه هاي گوشتي، تعداد 192 قطعه جوجه يک روزه سويه رأس 308 در قالب طرح کاملا تصادفي با چهار تيمار، چهار تکرار، و 12 مشاهده در هر تکرار به مدت 42 روز پرورش يافتند. تيمارهاي آزمايشي شامل سطوح صفر (شاهد)، 0.3، 0.6، 0.9 درصد دانه آنيسون در جيره بودند. در 28 روزگي تزريق گلبول قرمز گوسفندي (SRBC) به جوجه ها انجام شد و در روزهاي 35 و 42 پرورش خون گيري براي بررسي عيار آنتي بادي عليه SRBC به عمل آمد. سطوح دانه آنيسون باعث بهبود مقدار مصرف خوراک و افزايش وزن جوجه هاي گوشتي نشدند. در دوره آغازين، کمترين ضريب تبديل خوراک جوجه هاي گوشتي در تيمار 0.3 درصد دانه آنيسون مشاهده شد (P<0.05ولي در دوره هاي رشد و کل دوره پرورش، سطوح دانه آنيسون تاثير مثبتي بر ضريب تبديل خوراک نداشت. دانه آنيسون باعث افزايش عيار آنتي بادي عليه SRBC جوجه ها در 35 روزگي شد (P<0.05). سطوح دانه آنيسون موجب بهبود ايمني سلولي در جوجه ها نشد. تيمار 0.3 درصد دانه آنيسون باعث افزايش قدرت آنتي اکسيداني تام پلاسماي جوجه ها در مقايسه با پرندگان گروه شاهد شد (P<0.05). ميزان استروژن سرم خون جوجه ها در سطوح 0.3 و 0.6 درصد دانه آنيسون کاهش داشت، اما در سطح 0.9 درصد آن افزايش يافت (P<0.05). به طور کلي، افزودن دانه آنيسون به جيره جوجه هاي گوشتي هرچند باعث بهبود عملکرد و پاسخ ايمني سلولي جوجه هاي گوشتي نشد، موجب افزايش پاسخ ايمني هومورال اوليه و توان آنتي اکسيداني تام خون جوجه ها شد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

رضایی، ا.، و طباطبایی وکیلی، ص.، و میرزاده، خ.، و سالاری، س.، و زارعی، م. (1395). تاثیر دانه آنیسون (.Pimpinella anisum L) بر عملکرد, سیستم ایمنی, فعالیت آنتی اکسیدانی و غلظت استروژن خون جوجه های گوشتی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان), 18(1), 151-160. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=268218



Vancouver : کپی

رضایی الهه، طباطبایی وکیلی صالح، میرزاده خلیل، سالاری سمیه، زارعی مهدی. تاثیر دانه آنیسون (.Pimpinella anisum L) بر عملکرد, سیستم ایمنی, فعالیت آنتی اکسیدانی و غلظت استروژن خون جوجه های گوشتی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان). 1395 [cited 2021August02];18(1):151-160. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=268218



IEEE : کپی

رضایی، ا.، طباطبایی وکیلی، ص.، میرزاده، خ.، سالاری، س.، زارعی، م.، 1395. تاثیر دانه آنیسون (.Pimpinella anisum L) بر عملکرد, سیستم ایمنی, فعالیت آنتی اکسیدانی و غلظت استروژن خون جوجه های گوشتی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان), [online] 18(1), pp.151-160. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=268218.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 99 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی