برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1395 , دوره  18 , شماره  1 ; از صفحه 51 تا صفحه 60 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير شکل فيزيکي جيره غذايي بر عملکرد گوساله هاي نر پرواري هلشتاين

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش پژوهش‌های تغذیه دام و طیور، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج، ایران
 
چکیده: 

به منظور بررسي اثر شکل فيزيکي جيره بر عملکرد پرواري گوساله هاي نر هلشتاين، آزمايشي در موسسه تحقيقات علوم دامي کشور در سال 1390 انجام گرفت. جيره غذايي به دو صورت مخلوط کامل (شاهد) و مخلوط فشرده شده به شکل بلوک (آزمايشي) تهيه شد و در طرحي آزمايشي بلوک هاي کامل تصادفي با دو تيمار و چهار بلوک (وزن زنده دام ها)، به مدت پنج ماه در تغذيه گوساله هاي نر هلشتاين آزمايش شد. در طول دوره آزمايش، گوساله ها در حد اشتها تغذيه شدند و ميزان ماده خشک مصرفي، افزايش وزن روزانه، و ضريب تبديل غذا تعيين شد. ميانگين ماده خشک مصرفي درطول دوره آزمايش براي جيره شاهد 8.1 و جيره آزمايشي 8.4 کيلوگرم بود (P<0.05). ميانگين وزن اوليه گوساله هاي هر دو تيمار مشابه و به ترتيب 226 و 221 کيلوگرم و در پايان دوره آزمايش به ترتيب 361 و 373 کيلوگرم بود (P<0.05). ميانگين افزايش وزن روزانه گوساله هاي دريافت کننده جيره شاهد 901 و گوساله هاي دريافت کننده جيره آزمايشي 1016 گرم بود (P<0.05). ضريب تبديل غذا در گروه شاهد 9.0 و گوساله هاي جيره آزمايشي 8.3 بود (P<0.05). نتايج نشان داد که استفاده از جيره غذايي به صورت مخلوط کامل فشرده شده، سبب بهبود افزايش وزن، مصرف ماده خشک، و ضريب تبديل غذا در گوساله پرواري مي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 235
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی