برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

فعاليت آنتي اکسيداني و خاصيت ضد ميکروبي دو نوع عسل حاصل از تغيير در جيره غذايي زنبور در مقايسه با ديگر عسل هاي توليدي منطقه آبستان شهرستان خرم آباد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* خرم آباد، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی
 
چکیده: 

مقدمه: عسل محصولي طبيعي از تراوشات گياهان است که توسط زنبور عسل جمع آوري و پس از ايجاد تغييراتي، در کندو ذخيره مي شود. عسل غني از آنتي اکسيدان هاي مختلف از جمله کاتالاز، اسيد آسکوربيک، فلاونوييدها و آلکالوييدها مي باشد. فعاليت ضد ميکروبي عسل نيز يکي از جنبه هاي مهم آن است. وارد نمودن برخي مواد به جيره غذايي زنبور عسل نيز مي تواند بر ارزش غذايي عسل توليدي بيافزايد. لذا در اين مطالعه فعاليت آنتي اکسيدانتي و خاصيت ضد ميکروبي دو نوع عسل حاصل از تغيير در جيره غذايي زنبور بررسي و با ساير عسلهاي توليدي منطقه مقايسه مي گردد.
مواد و روش ها: سه نوع تغذيه مختلف شامل آب سيب، عصاره ريشه و گلهاي شيرين بيان و گل هاي منطقه بدون تاکيد بر گياه خاصي براي زنبورها در نظر گرفته شد. فعاليت ضد ميکروبي سه نوع عسل توليدي بر روي باکتري هاي استاندارد و مخمر کانديدا البيکنس با استفاده از روش انتشار در آگار در مقايسه با چند آنتي بيوتيک رايج اندازه گيري شد. براي اندازه گيري مقدار ترکيبات آنتي اکسيداني، آزمون فنل تام و براي ارزيابي خواص آنتي اکسيداني از آزمون هاي دي فنيل پيکريل هيدرازيل، فعاليت آنتي اکسيداني معادل ترولکس و فعاليت آنتي اکسيداني آهن احيا شده، استفاده گرديد.
يافته ها: عسل شيرين بيان بيشترين فعاليت ضد ميکروبي را عليه باکتري ها و مخمر را در اين بررسي بخصوص عليه سودوموناس آئروجينوزا از خود نشان داد. فعاليت آنتي اکسيداني عسل هاي مورد آزمايش داراي اختلاف معني دار از نظر مقدار فنل تام بودند و عسل سيب در سه روش ارزيابي، خواص آنتي اکسيداني بيشتري از خود نشان داد.
بحث و نتيجه گيري: اين با توجه به نتايج اين تحقيق، تغذيه زنبورها با گياهان داراي مواد موثره باعث ايجاد تحول در بخش توليد عسل دارويي و ارتقاي سلامت جامعه مي گردد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

سلاحورزیان، ا.، و عبداله پور، ف.، و اسماعیلی، ا.، و سپهوند، ف.، و آزادپور، م. (1394). فعالیت آنتی اکسیدانی و خاصیت ضد میکروبی دو نوع عسل حاصل از تغییر در جیره غذایی زنبور در مقایسه با دیگر عسل های تولیدی منطقه آبستان شهرستان خرم آباد. یافته, 17(3 (پیاپی 65)), 115-125. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=267760



Vancouver : کپی

سلاحورزیان امین، عبداله پور فواد، اسماعیلی احمد، سپهوند فرشته، آزادپور مژگان. فعالیت آنتی اکسیدانی و خاصیت ضد میکروبی دو نوع عسل حاصل از تغییر در جیره غذایی زنبور در مقایسه با دیگر عسل های تولیدی منطقه آبستان شهرستان خرم آباد. یافته. 1394 [cited 2021May13];17(3 (پیاپی 65)):115-125. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=267760



IEEE : کپی

سلاحورزیان، ا.، عبداله پور، ف.، اسماعیلی، ا.، سپهوند، ف.، آزادپور، م.، 1394. فعالیت آنتی اکسیدانی و خاصیت ضد میکروبی دو نوع عسل حاصل از تغییر در جیره غذایی زنبور در مقایسه با دیگر عسل های تولیدی منطقه آبستان شهرستان خرم آباد. یافته, [online] 17(3 (پیاپی 65)), pp.115-125. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=267760.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 743 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی