برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

جداسازي و شناسايي باکتري هاي پروبيوتيکي توليد کننده اسيد لاکتيک از شير الاغ

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* خرم آباد، دانشگاه لرستان، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات
 
چکیده: 

مقدمه: استفاده شير الاغ به عنوان يک منبع تغذيه جديد، به دليل خواص تغذيه اي و فقدان پروتئين هاي آلرژي زا در حال افزايش است. فلور ميکروبي شير الاغ، به خصوص باکتري هاي اسيد لاکتيک (LAB) آن هنوز به طور کامل شناسايي نشده اند. اين تحقيق براي اولين بار با هدف بررسي فلور ميکروبي شير الاغ به منظور شناسايي باکتري هاي بومي با خواص پروبيوتيکي انجام گرفت.
مواد و روشها: باکتري هاي اسيد لاکتيک شير الاغ با استفاده از محيط هاي کشت اختصاصي و به کمک روش هاي استاندارد ميکروبيولوژي شناسايي گرديدند. تعداد 250 کلوني مجزا و تصادفي از 3 نمونه شير الاغ مربوط به عشاير شهرستان سلسله جداسازي شدند. براي شناسايي گونه ها از آزمون هاي گرم، کاتالاز، حرکت در محيط جامد، توانايي رشد در
pH=9.6 و غلظت %6.5 (w/v) کلريد سديم، تخمير قندها و آزمون هيدروليز هيپورات سديم به همراه شناسايي ميکروسکوپي استفاده شد.
يافته ها: از 250 کلوني انتخابي، 20 کلوني، باکتري هاي کاتالاز منفي، گرم مثبت و کوکسي بودند. نتايج اين مطالعه نشان داد که شير الاغ عمدتا حاوي گونه هايي از دو جنس استرپتوکوکوس و انتروکوکوس است. بيشترين نوع باکتري جداسازي شده به گونه انتروکوکوس فکاليس (حدودا 55%) تعلق داشتند. براي اولين بار در ايران، نتايج اين آزمايش توانست گونه استرپتوکوکوس ديورسي را از شير الاغ جداسازي و گزارش نمايد.
بحث و نتيجه گيري: عليرغم فراواني ليزوزيم در شير الاغ، وجود باکتري هاي پروبيوتيک مفيد نشان مي دهد که اين شير مي تواند جايگزين مناسبي براي تغذيه کودکان حساس به پروتئين هاي شير گاو باشد. توليد باکتريوسين ها توسط انتروکوکوس فکاليس، مي تواند از رشد و تکثير ساير باکتري هاي بيماري زا جلوگيري کند. شناسايي گونه استرپتوکوکوس ديورسي در شير الاغ مي تواند زمينه را براي مطالعات بعدي در خصوص مشخصات اين باکتري در کشور فراهم کند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

اکرمی، م.، و نظریان فیروزآبادی، ف.، و اسماعیلی، ا. (1394). جداسازی و شناسایی باکتری های پروبیوتیکی تولید کننده اسید لاکتیک از شیر الاغ. یافته, 17(4 (پیاپی 66)), 99-107. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=267711



Vancouver : کپی

اکرمی محمدجواد، نظریان فیروزآبادی فرهاد، اسماعیلی احمد. جداسازی و شناسایی باکتری های پروبیوتیکی تولید کننده اسید لاکتیک از شیر الاغ. یافته. 1394 [cited 2021July30];17(4 (پیاپی 66)):99-107. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=267711



IEEE : کپی

اکرمی، م.، نظریان فیروزآبادی، ف.، اسماعیلی، ا.، 1394. جداسازی و شناسایی باکتری های پروبیوتیکی تولید کننده اسید لاکتیک از شیر الاغ. یافته, [online] 17(4 (پیاپی 66)), pp.99-107. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=267711.



 

 
بازدید یکساله 221 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی