برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1393 , دوره  3 , شماره  2 ; از صفحه 171 تا صفحه 184 .
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي تاثير اصلاح شيميايي روي افزايش حلاليت بخش نامحلول صمغ فارسي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
 
چکیده: 

صمغ فارسي، صمغي است شفاف كه از درخت بادام كوهي بدست مي آيد. اين صمغ كاربردهاي دارويي و غذايي بسياري داشته و شامل دو قسمت محلول (30–25 درصد) و نامحلول (75-70 درصد) مي باشد. با توجه به نامحلول بودن بخش اعظم صمغ فارسي (75-70)، در پژوهش حاضر با استفاده از روش سطح پاسخ، تاثير استفاده از شرايط مختلف اصلاح شيميايي (غلظت صمغ، غلظت آكريل آميد، دما و زمان واكنش) روي افزايش حلاليت بخش نامحلول صمغ فارسي و ايجاد ويژگي هاي امولسيون كنندگي در بخش محلول مورد بررسي قرار گرفت. بر اساس نتايج، بيشترين افزايش حلاليت (64 درصد) در غلظت 6 درصد صمغ، 0.08 مول آكريل آميد، دماي 60 درجه سانتي گراد و زمان 3 ساعت به دست آمد. در ضمن، گرانروي ذاتي و وزن مولكولي بخش محلول جداسازي شده از بخش نامحلول اصلاح شده در شرايط بهينه كمتر از بخش محلول صمغ فارسي اصلاح نشده بود. همچنين، نتايج طيف بيني فروسرخ تبديل فوريه، تغييرات ساختاري صمغ اصلاح شده را تاييد كرد. از طرفي، نتايج بررسي اثر pH هاي مختلف و الكتروليت ها بر رفتار جرياني بخش محلول جداسازي شده از صمغ اصلاح شده در شرايط بهينه، حاكي از آن بود كه اين صمغ يك هيدروكلوئيد آنيوني است. به علاوه، توانايي امولسيون كنندگي آن كمتر از بخش محلول صمغ فارسي اصلاح نشده بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 173
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی