برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

مطالعه سنجش محتواي فنل و فلاونوئيدي تام و ارزيابي عملکرد ضد اکسايشي عصاره متانلي اندام هوايي گياه گل گاوزبان در شرايط آزمايشگاهي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات علوم دارویی، گروه سم شناسی فارماکولوژی، داانشکده داروسازی ساری، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
 
چکیده: 
مقدمه: در طب سنتي و نوين، گياهان داروئي و عصاره آن ها داراي کاربردهايي در تغذيه، پزشکي و صنعت مي باشند. ضد اکسايش ها شامل ترکيباتي هستند که با احيا کردن موجب جلوگيري از روند اکسيداسيون در سلول مي شوند. گياه گل گاوزبان (Echium amoenum L.) در مناطق کوهستاني مازندران مي رويد و در طب سنتي، اثرات بيولوژيک متفاوتي چون آرام بخشي، ضد التهاب، ضد افسردگي و خواص پيشگيري کننده سرطاني را دارد. هدف از اين مطالعه بررسي محتواي تام فنلي و فلاونوئيدي و همچنين ميزان فعاليت ضد اکسايشي اين گياه است.مواد و روش ها: در اين مطالعه تجربي - آزمايشگاهي، محتواي تام فنلي عصاره متانولي اندام هوايي گل گاوزبان با استفاده از واکنش گر فولين- سيوکالتيو در طول موج 760 نانومتر و محتواي تام فلاونوئيدي اين عصاره با استفاده از معرف آلومينيوم کلرايد در طول موج 420 نانومتر سنجيده شد، سپس فعاليت ضد اکسايشي عصاره در غلظت هاي متفاوت تهيه شد؛ در نهايت، محتواها به همراه فعاليت ضد اکسايشي عصاره مورد ارزيابي قرار گرفتند.يافته ها: نتايج نشان داد محتواي تام فنلي براي عصاره گل گاوزبان429±2 mg gallic acid equivalent/ml و محتواي فلاونوئيد اين عصاره148.56±1.52 mg quercetin equivalent/ml است. در بررسي فعاليت به دا م اندازي راديکال با 2،2diphenyl-1-picryl-hydrazylhydrate(DPPH)، غلظت مهاري %50 (IC50) 178.11mg/ml تعيين گرديد. در ارزيابي فعاليت احياکنندگي مشخص شد عصاره گل گاوزبان اثرات قوي تري نسبت به ويتامين C داشت. در سنجش به دام اندازي نيتريک اکسايد، درصد مهار در عصاره متانولي برابر 57.89% و قدرت شلاته کردن آهن برابر 51.74% تعيين گرديد که از نظر آماري تفاوت معني داري با ويتامين C و کوئرستين به ترتيب به ميزان (P=0.0473) و (P=0.0096) از خود نشان داد.نتيجه گيري: نظر به نتايج حاصل، عصاره E.amoenum از خاصيت ضد اکسايشي قابل توجهي برخوردار بوده که بايد بيش از قبل، مورد توجه قرار گيرد. همچنين عصاره گياه به عنوان يک ترکيب آنتي اکسيدان با قابليت رقابت با ويتامين C، مي تواند در ساخت فرآورده هاي غذايي و داروئي مورد استفاده قرار گيرد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

فتحی، ح.، و محمدی، ح. (1395). مطالعه سنجش محتوای فنل و فلاونوئیدی تام و ارزیابی عملکرد ضد اکسایشی عصاره متانلی اندام هوایی گیاه گل گاوزبان در شرایط آزمایشگاهی. طب مکمل, 6(1 (پیاپی 18)), 1441-1451. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=267290



Vancouver : کپی

فتحی حامد، محمدی حمیدرضا. مطالعه سنجش محتوای فنل و فلاونوئیدی تام و ارزیابی عملکرد ضد اکسایشی عصاره متانلی اندام هوایی گیاه گل گاوزبان در شرایط آزمایشگاهی. طب مکمل. 1395 [cited 2022January23];6(1 (پیاپی 18)):1441-1451. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=267290



IEEE : کپی

فتحی، ح.، محمدی، ح.، 1395. مطالعه سنجش محتوای فنل و فلاونوئیدی تام و ارزیابی عملکرد ضد اکسایشی عصاره متانلی اندام هوایی گیاه گل گاوزبان در شرایط آزمایشگاهی. طب مکمل, [online] 6(1 (پیاپی 18)), pp.1441-1451. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=267290.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 138 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی