برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1388 , دوره  1 , شماره  2 ; از صفحه 1 تا صفحه 7 .
 
عنوان مقاله: 

اثر سطوح مختلف اسيد آمينه متيونين و پروتئين جيره بر عملكرد رشدي و خصوصيات لاشه جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشگاه ایلام
 
چکیده: 

اين آزمايش به منظور تعيين اثر سطوح مختلف پروتئين و اسيد آمينه متيونين بر عملكرد رشدي و خصوصيات لاشه جوجه هاي گوشتي، انجام شد. در اين آزمايش از 240 قطعه جوجه گوشتي سويه راس با دو سطح پروتئين (20 و 24 درصد براي دوره آغازين و 18 و 22 درصد براي دوره رشد) و 3 سطح اسيد آمينه متيونين (سطح پيشنهادي ك اتالوگ (استاندارد)، سطح %115 پيشنهادي كاتالوگ و سطح %130 پيشنهادي كاتالوگ) استفاده گرديد. آزمايش به صورت فاكتوريل 2´3 در قالب طرح كاملا تصادفي با 4 تكرار و 10 قطعه جوجه در هر واحد آزمايشي انجام شد. جوجه ها به مدت 5 هفته (از پايان هفته اول تا پايان هفته ششم)، با جيره هاي يكسان از نظر انرژي، براي دو دوره آغازين (7 تا 21 روزگي) و رشد (22 تا 42 روزگي) تغذيه شدند. دسترسي جوجه ها به آب و خوراك در طول دوره به صورت آزاد بود. مصرف غذا و اضافه وزن در پايان هر دوره اندازه گيري شد و در پايان دوره آزمايشي از هر قفس دو قطعه جوجه به صورت تصادفي انتخاب شدند و پس از توزين و ذبح، وزن لاشه و اجزاي لاشه اندازه گيري شد. نتايج نشان دادند كه سطوح بالاي پروتئين و مكمل متيونين در دورهاي آغازين و رشد و همچنين در كل دوره باعث بهبود در افزايش وزن زنده و ضريب تبديل غذايي شدند. مصرف غذا تحت تاثير سطوح پروتئين و اسيد آمينه متيونين در جيره ها قرار نگرفت. مكمل جيره اي متيونين باعث افزايش درصد گوشت سينه و كاهش مقدار چربي محوطه بطني شد. با كاهش پروتئين جيره چربي محوطه بطني افزايش يافت. اثرات متقابل بين متيونين و پروتئين در هيچ يك از صفات مورد نظر تفاوت معني داري را نشان نداد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 413
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی