برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1395 , دوره  15 , شماره  58 ; از صفحه 134 تا صفحه 140 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي ترکيبات اسانس هفت گونه آويشن و مقايسه خاصيت ضد اکسيداني آنها

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* شرکت داروسازی باریج اسانس، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی باریج، کاشان
 
چکیده: 

مقدمه: گياه آويشن يکي از جنس هاي خانواده نعناع است که در زير خانواده پونه ساي قرار دارد. اين گياه به عنوان ضدعفوني کننده، ضد اسپاسم و ضدسرفه شناخته شده است. اسانس آويشن نيز داراي خواص زيادي است که يکي از خواص آن، فعاليت ضد اکسيداني است.
هدف: هدف از اين مطالعه، بررسي ترکيبات اسانس 7 گونه مختلف آويشن و مقايسه خواص ضد اکسيداني آنها است. در اين مطالعه اسانس اندام هوايي 7 گونه آويشن از زيستگاه هاي مختلف جمع آوري و خشک شدند.
روش بررسي: استخراج اسانس با استفاده از دستگاه کلونجر طبق فارماکوپه بريتانيا به مدت 4 ساعت انجام شد. اسانس هاي استخراج شده با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافي متصل به طيف سنج جرمي (
GC/MS) مورد آناليز قرار گرفتند.
نتايج: ترکيب هاي شيميايي با درصدهاي متفاوت در اسانس شناسايي شدند. ترکيب اصلي در اسانس آويشن دنايي (
Thymus daenensis) و آويشن باغي (Thymus vulgaris) تيمول است که به ترتيب مقادير 43.8 و 45.1 درصد مي باشد. در حالي که ترکيب غالب در آويشن کرک آلود (eriocalyx Thymus) ژرانيول (61.8 درصد)، آويشن آذربايجاني (Thymus migricus) لينالول (41.8 درصد)، آويشن واقعي (Thymus serpylum) پاراسيمن (23.8 درصد)، آويشن شيرازي (Zataria multiflora) کارواکرول (57.7 درصد) و آويشن کوهي (Thymus kotschyanus) پولگون (37.2 درصد) مي باشد. فعاليت ضد اکسيداني نيز با استفاده از روش به دام اندازي راديکال هاي 2، 2- دي فنيل 1- پيکريل هيدرازيل (DPPH)، اندازه گيري شد.
نتيجه گيري: خواص ضد اکسيداني آويشن باغي، دنايي و شيرازي به ترتيب از ديگر اسانس ها بيشتر بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 429
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی