برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1393 , دوره  4 , شماره  13 ; از صفحه 51 تا صفحه 61 .
 
عنوان مقاله: 

مطالعه برهمکنش تيمارهاي پس از برداشت اسيد ساليسيليک و اکسيد نيتريک در حفظ کيفيت و افزايش بازارپسندي ميوه سيب رقم لبناني قرمز

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
 
چکیده: 

در اين پژوهش تاثير کاربرد تيمارهاي اسيد ساليسيليک و اکسيد نيتريک و تلفيق اين دو تيمار در غلظت هاي مختلف بر برخي خصوصيات فيزيکي و شيميايي سيب رقم رد دليشيز بررسي شد. ميوه ها با سديم نيتروپروسايد (ماده آزاد کننده نيتريک اکسيد) در غلظت هاي صفر، 3، 5 و 7 ميکرومولار و اسيد ساليسيليک در غلظت هاي صفر، 1 و 2 ميلي مولار و نيز تلفيق اين تيمارها، تيمار و سپس در دماي 1-0 درجه سانتي گراد و رطوبت نسبي £ 85% به مدت 5 ماه نگهداري شدند و پس از خروج از انبار صفاتي چون سفتي بافت، فنل کل، درصد کاهش وزن، ميزان پوسيدگي و بازار پسندي اندازه گيري شد. نتايج نشان داد که همه تيمارها موجب حفظ سفتي ميوه ها در مقايسه با شاهد شدند. تيمار ترکيبي 5 ميکرو مولار اکسيد نيتريک و 2 ميلي مولار اسيد ساليسيليک بهترين تيمار در بين تيمارهاي اعمال شده در حفظ سفتي بافت بود. ميوه هاي تيمار شده با اکسيد نيتريک ميزان فنل بالاتري در مقايسه با شاهد داشتند. بالاترين ميزان فنل کل مربوط به تيمار ترکيبي اسيد ساليسيليک 1 ميلي مولار و اکسيد نيتريک 3 ميکرو مولار بود. کمترين کاهش وزن در ميوه هاي تيمار شده با اکسيد نيتريک 3 ميکرومولار و اسيد ساليسيليک 2 ميلي مولار بود. تيمار ميوه ها با 3 ميکرومولار اکسيد نيتريک و 2 ميلي مولار اسيد ساليسيليک به طور موثري از پوسيدگي هاي قارچي جلوگيري کرد و باعث حفظ کيفيت ميوه ها شد. همه تيمارهاي اعمال شده موجب حفظ بهتر بازارپسندي ميوه ها در مقايسه با شاهد شدند. بنابراين و بر اساس نتايج اين پژوهش کاربرد تيمارهاي اکسيد نيتريک و اسيد ساليسيليک به خصوص در تلفيق با يکديگر مي تواند جايگزين مناسبي براي مواد شيميايي مضر در تکنولوژي پس از برداشت سيب باشند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

اصغری، م.، و غفاری بگتاش، ه.، و رسمی، ی.، و فرخزاد، ع. (1393). مطالعه برهمکنش تیمارهای پس از برداشت اسید سالیسیلیک و اکسید نیتریک در حفظ کیفیت و افزایش بازارپسندی میوه سیب رقم لبنانی قرمز. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی, 4(13), 51-61. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=262065



Vancouver : کپی

اصغری محمدرضا، غفاری بگتاش هاجر، رسمی یوسف، فرخزاد علیرضا. مطالعه برهمکنش تیمارهای پس از برداشت اسید سالیسیلیک و اکسید نیتریک در حفظ کیفیت و افزایش بازارپسندی میوه سیب رقم لبنانی قرمز. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1393 [cited 2021October27];4(13):51-61. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=262065



IEEE : کپی

اصغری، م.، غفاری بگتاش، ه.، رسمی، ی.، فرخزاد، ع.، 1393. مطالعه برهمکنش تیمارهای پس از برداشت اسید سالیسیلیک و اکسید نیتریک در حفظ کیفیت و افزایش بازارپسندی میوه سیب رقم لبنانی قرمز. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی, [online] 4(13), pp.51-61. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=262065.



 

 
بازدید یکساله 83 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی