برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر امواج فراصوت بر فعاليت آنزيم پراکسيداز و ميزان ويتامين ث لوبياي سبز

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
 
چکیده: 
مقدمه: استفاده از امواج فراصوت در فرآوري مواد غذايي يک روش جديد به شمار مي آيد و مي تواند در کنار روش هاي متداول مورد استفاده قرار گيرد. در اين مطالعه اثرات آنزيم بري لوبياي سبز به کمک امواج فراصوت بر فعاليت آنزيم پراکسيداز و ويتامين ث لوبياي سبز بررسي شد.مواد و روش ها: از روش آماري سطح پاسخ جهت بررسي اثر متغيرها بر ميزان فعاليت باقيمانده پراکسيداز و کاهش ميزان ويتامين ث لوبياي سبز استفاده شد. جهت اين کار سه متغير شامل دماي فرايند (50-90 درجه سانتي گراد)، مدت زمان فرايند (45-225 ثانيه) و دوره کاري (0.2-0.8 ثانيه) در نظر گرفته شد.يافته ها: مطابق نتايج بدست آمده مدل خطي- مربعي نسبت به ساير مدل هاي بکار رفته شده کارايي بيشتري را براي هر دو پاسخ داشت. با توجه به جدول آناليز واريانس، کليه عبارت هاي خطي و نيز عبارت هاي درجه دوم مدت زمان فرايند و درجه دوم دوره کاري اثري معني دار (P<0.05) ولي عبارت درجه دوم دماي فرايند اثري بي معني بر باقيمانده فعاليت پراکسيداز (P>0.05) داشت. از سوي ديگر همه عبارت هاي خطي و عبارت درجه دوم دما و عبارت درجه دوم زمان فرايند اثري معني دار (P<0.05) ولي عبارت درجه دوم دوره کاري اثري بي معني (P>0.05) بر درصد افت ميزان ويتامين ث داشتند.نتيجه گيري: مطابق آزمايشات انجام شده محدوده ميزان باقيمانده فعاليت پراکسيداز و درصد افت ميزان ويتامين ث به ترتيب 34.75-3.85 و 22.75-2.00 اندازه گيري شد. نتايج اين پژوهش نشان مي دهد که آنزيم بري به کمک امواج فراصوت يک روش مناسب براي آنزيم بري لوبياي سبز در مقايسه با روش آنزيم بري متداول مي باشد. مزاياي اين روش شامل مدت زمان کوتاه آنزيم بري، آسيب ديدن کم ويتامين ث و غيرفعال سازي بيشتر پراکسيداز در مدت زمان کوتاه نسبت به روش آنزيم بري متداول بود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

یلمه، م.، و صالحی، ف.، و نجف زاده، م. (1395). بررسی اثر امواج فراصوت بر فعالیت آنزیم پراکسیداز و میزان ویتامین ث لوبیای سبز. علوم غذایی و تغذیه, 13(3 (پیاپی 51)), 65-72. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=261589



Vancouver : کپی

یلمه محمود، صالحی فاطمه، نجف زاده محمود. بررسی اثر امواج فراصوت بر فعالیت آنزیم پراکسیداز و میزان ویتامین ث لوبیای سبز. علوم غذایی و تغذیه. 1395 [cited 2022January24];13(3 (پیاپی 51)):65-72. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=261589



IEEE : کپی

یلمه، م.، صالحی، ف.، نجف زاده، م.، 1395. بررسی اثر امواج فراصوت بر فعالیت آنزیم پراکسیداز و میزان ویتامین ث لوبیای سبز. علوم غذایی و تغذیه, [online] 13(3 (پیاپی 51)), pp.65-72. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=261589.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 45 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی