برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1394 , دوره  5 , شماره  16 ; از صفحه 189 تا صفحه 196 .
 
عنوان مقاله: 

اثر غلظت هاي مختلف کلسيم بر ويژگي هاي کيفي گل در دو رقم رز تحت شرايط هيدروپونيک

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
 
چکیده: 

کلسيم يکي از مهم ترين عناصر ضروري در رشد و نمو گياهان است که بر بسياري از فعاليت هاي فيزيولوژيکي بافت گياه حتي در پس از برداشت موثر است. کلسيم نقش مهمي در ثبات سلول و انسجام بافت هاي گياهي دارد و ميزان کلسيم بافت گياه در مورد بسياري از محصولات به عنوان يک ويژگي و صفت کيفي مطرح مي باشد. در اين تحقيق اثر غلظت هاي مختلف کلسيم محلول غذايي (150، 220، 300 و 400 ميلي گرم در ليتر) بر خصوصيات گل دهي دو رقم گل رز شاخه بريده (اتوپيا و دولسويتا) به صورت طرح فاکتوريل در سال 90-1389 مورد بررسي قرار گرفت. نتايج نشان داد که اثر اصلي رقم و کلسيم بر صفات مورد مطالعه معني دار بودند ولي اثرات متقابل رقم و غلظت هاي کلسيم در اين صفات تفاوت معني داري نشان ندادند. تجزيه واريانس داده ها نشان داد که بين دو رقم رز در برخي صفات زايشي مانند طول ساقه گل، قطر ساقه گل و طول عمر گل تفاوت معني داري در سطح احتمال 5% آزمون دانکن وجود دارد. از نظر فاکتور کلسيم، افزايش غلظت کلسيم محلول غذايي تا 400 ميلي گرم بر ليتر باعث بهبود (p<0.05) ويژگي هاي کيفي گل مانند طول ساقه گل، قطر ساقه گل، قطر جام گل و طول عمر گل بريده در هر دو رقم گرديد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
Cite:
APA : کپی

سوری، م.، و مهدوی، م. (1394). اثر غلظت های مختلف کلسیم بر ویژگی های کیفی گل در دو رقم رز تحت شرایط هیدروپونیک. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی, 5(16), 189-196. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=260721



Vancouver : کپی

سوری محمدکاظم، مهدوی محمد. اثر غلظت های مختلف کلسیم بر ویژگی های کیفی گل در دو رقم رز تحت شرایط هیدروپونیک. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1394 [cited 2021April20];5(16):189-196. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=260721



IEEE : کپی

سوری، م.، مهدوی، م.، 1394. اثر غلظت های مختلف کلسیم بر ویژگی های کیفی گل در دو رقم رز تحت شرایط هیدروپونیک. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی, [online] 5(16), pp.189-196. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=260721.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
بازدید یکساله 377 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی