برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1394 , دوره  5 , شماره  16 ; از صفحه 135 تا صفحه 141 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير کاربرد پس از برداشت پوتريسين بر افزايش عمر انبارماني و حفظ کيفيت ميوه کيوي رقم

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
 
چکیده: 

کاربرد پلي آمين در بهبود عمر انباري ميوه هاي مختلف گزارش شده است، به همين منظورتاثير غلظت هاي مختلف پوتريسين در دماي بالا بر عمر پس از برداشت ميوه کيوي رقم هايوارد در دماي 0±0.5 درجه سلسيوس و رطوبت نسبي 95 - 90% بررسي شد. ميوه ها با محلول پوتريسين با غلظت هاي مختلف (صفر، 1 و 2 ميلي مولار) در دماي 50 درجه سلسيوس به مدت 2 دقيقه تيمار شده و بعد از خشک شدن سطح ميوه به سردخانه انتقال داده شدند. پس از 8 و 16 هفته ميزان سفتي بافت، مواد جامد محلول، اسيديته قابل تيتراسيون، ويتامين ث و ظرفيت آنتي اکسيداني ميوه ها اندازه گيري شد. تيمار پوتريسين تاثير معني دار بر ميزان سفتي بافت، اسيديته قابل تيتراسيون، ويتامين ث و ظرفيت آنتي اکسيداني داشت، اما تاثير معني داري بر ميزان مواد جامد محلول نداشت. بالاترين ميزان سفتي بافت در هر دو زمان اندازه گيري مربوط به غلظت 2 ميلي مولار پوتريسين بود. هم چنين از نظر مقدار اسيديته قابل تيتراسيون و ويتامين ث در نتيجه تيمار پوتريسين پس از 8 هفته بيشترين مقدار مربوط به غلظت 2 ميلي مولار و بعد از 16 هفته مربوط به غلظت 1 ميلي مولار پوتريسين بود. بالاترين مقدار ظرفيت آنتي اکسيداني مربوط به تيمار پوتريسين نسبت به شاهد در هر دو زمان اندازه گيري بود. نتايج نشان مي دهد که تيمار پوتريسين، به واسطه به تاخير انداختن فرايندهاي رسيدن ميوه عمر انباري کيوي را افزايش مي دهد. کاربرد پوتريسين در ترکيب با آب گرم مي تواند جايگزين مناسبي به جاي استفاده از تيمار شيميايي درفيزيولوژي پس از برداشت ميوه کيوي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
Cite:
APA : کپی

روحی، ز.، و اصغری، م.، و رسمی، ی. (1394). تاثیر کاربرد پس از برداشت پوتریسین بر افزایش عمر انبارمانی و حفظ کیفیت میوه کیوی رقم. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی, 5(16), 135-141. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=260709



Vancouver : کپی

روحی زهره، اصغری محمدرضا، رسمی یوسف. تاثیر کاربرد پس از برداشت پوتریسین بر افزایش عمر انبارمانی و حفظ کیفیت میوه کیوی رقم. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1394 [cited 2021April16];5(16):135-141. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=260709



IEEE : کپی

روحی، ز.، اصغری، م.، رسمی، ی.، 1394. تاثیر کاربرد پس از برداشت پوتریسین بر افزایش عمر انبارمانی و حفظ کیفیت میوه کیوی رقم. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی, [online] 5(16), pp.135-141. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=260709>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
بازدید یکساله 69 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی