برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1391 , دوره  13 , شماره  2 ; از صفحه 57 تا صفحه 68 .
 
عنوان مقاله: 

اثر پرمنگنات پتاسيم، واکس و بسته بندي بر کيفيت و طول دوره انباري ميوه موز

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بندرعباس، بلوار امام خمینی، نبش خ طلوع، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی، استان هرمزگان
 
چکیده: 

موز جزء ميوه هاي فرازگرا است و کنترل فرايندهاي مربوط به رسيدن آن در کاهش ضايعات اين ميوه موثر است. در اين آزمايش تاثير تيمارهاي آماده سازي و بسته بندي شامل: کيسه پلاستيکي، واکس خوراکي + کيسه پلاستيکي،کيسه پلاستيکي + پرمنگنات پتاسيم (دو يا چهار گرم به ازاي هر کيلوگرم ميوه)،واکس + کيسه پلاستيکي + پرمنگنات پتاسيم در مدت پنج هفته انبارداري در سردخانه (14 درجه سلسيوس) بر کيفيت و خصوصيات ميوه موز رقم کاونديش بررسي شد. در فواصل زماني 8، 16، 24، 32، و 40 روز پس از انبارکردن نمونه برداري و شاخص هاي رسيدگي ميوه شامل: سفتي گوشت، مواد جامد انحلال پذير،pH آب ميوه، کل کربوهيدرات ها، تانن، ميزان ترکيبات فنلي کل، و قندهاي پنتوز اندازه گيري شد. آزمايش به صورت فاکتوريل در قالب طرح کاملا تصادفي با چهار تکرار (هر تکرار شامل 4 ميوه) و مقايسه ميانگين ها با آزمون دانکن انجام شد. نتايج نشان مي دهد که تغييرات در رسيدن ميوه هاي شاهد نگهداري شده در هواي آزاد شامل: افزايش در ميزان مواد جامد انحلال پذير و قند هاي پنتوز، کاهش در pH آبميوه، سفتي گوشت، درصد گسي، و ميزان ترکيبات فنلي معني داري است. کاربرد تيمارهاي واکس + کيسه پلاستيکي و واکس + کيسه پلاستيکي + پرمنگنات پتاسيم به طور معني داري موجب کند شدن فرايند رسيدن مي شود. تيمارهاي واکس + کيسه پلاستيکي + چهار گرم پرمنگنات پتاسيم بيشترين تاثير را در جلوگيري از افزايش ميزان مواد جامد انحلال پذير، قند هاي پنتوز و کاهش pH آبميوه، سفتي گوشت، درصد گسي و ميزان ترکيبات فنلي دارند. همچنين تيمار پرمنگنات پتاسيم + کيسه پلاستيکي و واکس با جلوگيري از تاثير اتيلن، سبب تاخير در رسيدگي ميوه هاي موز مي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 161
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی