برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1391 , دوره  13 , شماره  2 ; از صفحه 57 تا صفحه 68 .
 
عنوان مقاله: 

اثر پرمنگنات پتاسيم، واکس و بسته بندي بر کيفيت و طول دوره انباري ميوه موز

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بندرعباس، بلوار امام خمینی، نبش خ طلوع، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی، استان هرمزگان
 
چکیده: 
موز جزء ميوه هاي فرازگرا است و کنترل فرايندهاي مربوط به رسيدن آن در کاهش ضايعات اين ميوه موثر است. در اين آزمايش تاثير تيمارهاي آماده سازي و بسته بندي شامل: کيسه پلاستيکي، واکس خوراکي + کيسه پلاستيکي،کيسه پلاستيکي + پرمنگنات پتاسيم (دو يا چهار گرم به ازاي هر کيلوگرم ميوه)،واکس + کيسه پلاستيکي + پرمنگنات پتاسيم در مدت پنج هفته انبارداري در سردخانه (14 درجه سلسيوس) بر کيفيت و خصوصيات ميوه موز رقم کاونديش بررسي شد. در فواصل زماني 8، 16، 24، 32، و 40 روز پس از انبارکردن نمونه برداري و شاخص هاي رسيدگي ميوه شامل: سفتي گوشت، مواد جامد انحلال پذير،pH آب ميوه، کل کربوهيدرات ها، تانن، ميزان ترکيبات فنلي کل، و قندهاي پنتوز اندازه گيري شد. آزمايش به صورت فاکتوريل در قالب طرح کاملا تصادفي با چهار تکرار (هر تکرار شامل 4 ميوه) و مقايسه ميانگين ها با آزمون دانکن انجام شد. نتايج نشان مي دهد که تغييرات در رسيدن ميوه هاي شاهد نگهداري شده در هواي آزاد شامل: افزايش در ميزان مواد جامد انحلال پذير و قند هاي پنتوز، کاهش در pH آبميوه، سفتي گوشت، درصد گسي، و ميزان ترکيبات فنلي معني داري است. کاربرد تيمارهاي واکس + کيسه پلاستيکي و واکس + کيسه پلاستيکي + پرمنگنات پتاسيم به طور معني داري موجب کند شدن فرايند رسيدن مي شود. تيمارهاي واکس + کيسه پلاستيکي + چهار گرم پرمنگنات پتاسيم بيشترين تاثير را در جلوگيري از افزايش ميزان مواد جامد انحلال پذير، قند هاي پنتوز و کاهش pH آبميوه، سفتي گوشت، درصد گسي و ميزان ترکيبات فنلي دارند. همچنين تيمار پرمنگنات پتاسيم + کيسه پلاستيکي و واکس با جلوگيري از تاثير اتيلن، سبب تاخير در رسيدگي ميوه هاي موز مي شود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

قران خوان، م.، و محمدپور، ا.، و مدندوست، م.، و دژم، م. (1391). اثر پرمنگنات پتاسیم, واکس و بسته بندی بر کیفیت و طول دوره انباری میوه موز. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی, 13(2), 57-68. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=257914



Vancouver : کپی

قران خوان مجید، محمدپور ایران، مدندوست مهدی، دژم محمود. اثر پرمنگنات پتاسیم, واکس و بسته بندی بر کیفیت و طول دوره انباری میوه موز. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی. 1391 [cited 2022January24];13(2):57-68. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=257914



IEEE : کپی

قران خوان، م.، محمدپور، ا.، مدندوست، م.، دژم، م.، 1391. اثر پرمنگنات پتاسیم, واکس و بسته بندی بر کیفیت و طول دوره انباری میوه موز. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی, [online] 13(2), pp.57-68. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=257914.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 182 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی