4 SID.ir | مطالعه تغييرات عملکرد برگ سبز و کيفيت چاي سياه در شيوه هاي متفاوت برداشت دستي
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

مطالعه تغييرات عملکرد برگ سبز و کيفيت چاي سياه در شيوه هاي متفاوت برداشت دستي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات چای کشور، لاهیجان
 
چکیده: 

اين تحقيق به منظور بررسي تاثير شيوه هاي متفاوت برداشت دستي بر عملکرد برگ سبز چاي و کيفيت چاي سياه انجام شد. انواع برداشت دستي که در اين پژوهش مورد ارزيابي قرار گرفت، شامل برداشت غنچه و برگ اول، غنچه و برگ دوم، غنچه و برگ سوم و غنچه و برگ چهارم بود. برگ سبز چاي از ايستگاه تحقيقات چاي فومن، در دو نوع هيبريد چيني بومي منطقه و کلون 100 انتخاب گرديد. برداشت در مدت سه سال در فصل رشد به تناوب انجام شد. عملکرد برگ سبز در هر سال از مجموع برداشت هاي هر کرت محاسبه گرديد. چاي سازي به روش معمول در ايران (ارتدکس) انجام شد. مقدار ضايعات جدا شده از چاي سياه تعيين گرديد. خصوصيات کيفي چاي سياه نظير ترکيبات شيميايي (کافئين، عصاره آبي، تئافلاوين، تئاروبيجين، رنگ کل و شفافيت) و امتياز حسي روي هر کرت آزمايشي انجام شد. تجزيه و تحليل داده ها با استفاده از طرح آزمايشي کرت هاي دوبار خرد شده در زمان، بر پايه بلوک هاي کامل تصادفي صورت گرفت. نتايج نشان داد که بيشترين عملکرد برگ سبز مربوط به کلون 100 در برداشت به صورت غنچه و برگ سوم بوده است، در حالي که تيمار از نظر خصوصيات کيفي چاي سياه در هر دو نوع هيبريد و کلون 100 در رتبه متوسط قرار داشت. بيشترين مقدار ضايعات و کمترين مقدار ترکيبات شيميايي موثر در کيفيت چاي در تيمار يک غنچه و چهار برگ مشاهده شد. مقدار ترکيبات کيفي در کلون 100 بيشتر از نوع هيبريد بود. همبستگي مثبت و معني داري بين مقدار ترکيبات شيميايي موثر در کيفيت چاي سياه و امتياز حسي که توسط ارزياب ها بررسي شد، مشاهده گرديد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 92
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی