برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1392 , دوره  27 , شماره  4 ; از صفحه 453 تا صفحه 459 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير سطوح مختلف نيتروژن و مس بر عملکرد غلظت عناصر غذايي و نيترات سر کلم بروکلي (Brassica oleracea)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
 
چکیده: 

به منظور بررسي تاثير سطوح مختلف نيتروژن و مس بر عملکرد و غلظت عناصر غذايي و نيترات سر کلم بروکلي يک آزمايش فاکتوريل شامل سطوح مختلف نيتروژن (صفر، 100، 200، 300 و 400 کيلوگرم در هکتار از منبع سولفات آمونيوم) و مس (صفر، 2.5 و 5 کيلوگرم در هکتار از منبع سولفات مس) در سه تکرار در گلخانه دانشگاه زنجان در بهار 1389 به اجرا در آمد. نتايج نشان داد که افزايش مصرف نيتروژن و مس تا حد مشخصي باعث افزايش عملکرد سر کلم بروکلي مي شوند. بيشترين ميزان عملکرد سر کلم بروکلي از مصرف 300 کيلوگرم نيتروژن و 2.5 کيلوگرم مس در هکتار بدست آمد. بيشترين غلظت نيتروژن سر در تيمار 400 کيلوگرم نيتروژن و 2.5 کيلوگرم مس در هکتار اندازه گيري شد. بيشترين غلظت نيترات سر در تيمار 300 کيلوگرم نيتروژن و بدون مصرف مس بدست آمد. افزايش در سطوح مس مصرفي نيز منجر به کاهش غلظت نيترات سر در کلم بروکلي شد. بيشترين غلظت پتاسيم و کلسيم سر کلم بروکلي نيز از مصرف 300 کيلوگرم نيتروژن و 2.5 کيلوگرم مس در هکتار بدست آمد. نتايج نشان داد که مصرف نيتروژن و مس در حد بهينه عملکرد و غلظت عناصر غذايي سر کلم بروکلي را افزايش مي دهد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 96
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی