برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1394 , دوره  2 , شماره  1 ; از صفحه 59 تا صفحه 67 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي شيوع گونه هاي کمپيلوباکتر در مراحل مختلف کشتار و عرضه لاشه مرغ

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد، شهرکرد، ایران
 
چکیده: 

کمپيلوباکتر يکي از اصلي ترين عوامل بالقوه ايجاد کننده اسهال و گاستروآنتريت هاي باکتريايي در انسان در سراسر جهان است. غذاي آلوده به خصوص گوشت طيور به عنوان عامل اصلي انتقال بيماري مطرح مي باشد. هدف از انجام اين مطالعه تعيين ميزان شيوع کمپيلوباکتر در لاشه مرغ در طول پروسه کشتار و عرضه گوشت مرغ در کشتارگاه صنعتي طيور نجف آباد- اصفهان است. در تابستان 1393 مجموعا 160 نمونه از لاشه طيور 5 گله مختلف در طي 8 مرحله کشتار به طور تصادفي اخذ شد و جهت جداسازي کمپيلوباکتر مورد آزمايش قرار گرفت. نتايج نشان داد که 102 نمونه از 160 نمونه (63.75 درصد) آلوده به کمپيلوباکتر بودند که از اين تعداد 19 نمونه از 20 نمونه کلواک (95%)، 16 نمونه از 20 نمونه قبل از پرکني (80%)، 12 نمونه از 20 نمونه بعد از پرکني (60%)، 12 نمونه از 20 نمونه بعد از تخليه امعاء و احشاء (60%)، 14 نمونه از 20 نمونه بعد از چيلر (70%)، 13 نمونه از 20 نمونه بعد از بسته بندي (65%)، 10 نمونه از 20 نمونه بعد از بسته بندي (50%) و 6 نمونه از 20 نمونه بعد از انجماد (30%) آلوده به کمپيلوباکتر بودند. همچنين فراواني آلودگي به گونه هاي کمپيلوباکتر مورد بررسي قرار گرفت که مشاهده شد فراواني آلودگي به کمپيلوباکتر ژژوني (90.2%) با اختلاف معني داري بيشتر از فراواني آلودگي به کمپيلوباکتر کلي (9.8 درصد) بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 128
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی