برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1394 , دوره  14 , شماره  56 ; از صفحه 45 تا صفحه 54 .
 
عنوان مقاله: 

اثر مصرف خوراکي پودر فلفل قرمز و فلفل سياه بر مقادير سرمي هورمون هاي محور هيپوفيز- گناد در موش نر

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* کرمانشاه، باغ ابریشم، دانشگاه رازی، دانشکده علوم، گروه بیولوژی جانوری
 
چکیده: 

مقدمه: انواع فلفل در طب سنتي کاربردهاي گسترده اي دارند. محور هورموني هيپوفيز-گناد يکي از مواردي است که ممکن است تحت تاثير فلفل قرار گيرد.
هدف: اين تحقيق با هدف بررسي اثرات احتمالي فلفل قرمز و سياه بر ميزان سرمي هورمون هاي لوتئيني کننده
(LH)، محرک فوليکولي(FSH)  و تستوسترون انجام شد.
روش بررسي: 21 سر موش نر نژاد
NMRI به سه گروه شامل يک گروه کنترل و دو گروه تحت تيمار، به ترتيب دريافت کننده فلفل قرمز و دريافت کننده فلفل سياه تقسيم شدند (n=7).
گروه هاي تحت تيمار، پودر فلفل مخلوط شده با غذاي استاندارد موش را با يک نسبت 6.6 درصد به مدت يک ماه به صورت خوراکي دريافت کردند. در پايان دوره تيمار، حيوانات را با کلروفرم بيهوش کرده و مستقيما از قلب آنها خونگيري به عمل آمد و پس از جدا کردن سرم، هورمون هاي لوتئيني کننده (LH)، محرک فوليکولي (FSH) و تستوسترون با روش الايزا اندازه گيري شدند. تحليل آماري داده ها با استفاده از آناليز واريانس يک طرفه و به دنبال آن آزمون متعاقب توکي انجام شد.
نتايج: فلفل قرمز باعث افزايش هورمون تستوسترون (
p<0.01) و فلفل قرمز و فلفل سياه باعث افزايش هورمون FSH شد (به ترتيب p<0.001 و p<0.01) ولي بر ميزان LH تاثير معني داري نداشت. مقدار هماتوکريت در گروه هاي تيمار نيز افزايش يافت (p<0.001).
نتيجه گيري: مصرف خوراکي پودر فلفل قرمز و سياه در افزايش هورمون هاي FSH و تستوسترون موثراند. بنابراين، اين نوع فلفل ها احتمالا داراي خواص آندروژنيکي مي باشند. افزايش هماتوکريت ممکن است در نتيجه افزايش تستوسترون باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 765
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی