برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي غلظت عناصر سرب، کادميوم، کروم و نيکل در انواع کلم عرضه شده در بازار مصرف شهر همدان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایران
 
چکیده: 

امروزه تجمع فلزات سنگين در سبزي ها به دليل آبياري با فاضلاب و تيمار با لجن فاضلاب به يک نگراني فزآينده در زمينه امنيت غذايي و سلامتي مصرف کنندگان تبديل شده است. لذا در اين پژوهش به بررسي غلظت تجمع يافته عناصر سرب، کادميوم، کروم و نيکل در گونه هاي کلم پيچ، کلم قرمز و کلم بروکلي عرضه شده در بازار مصرف شهر همدان در سال 1392 اقدام گرديد. بدين منظور پس از تهيه 30 نمونه از هر نوع کلم و هضم اسيدي نمونه ها مطابق روش استاندارد، نسبت به قرائت غلظت تجمع يافته عناصر با استفاده از دستگاه نشر اتمي اقدام شد. همچنين براي پردازش آماري نتايج از آزمون آناليز واريانس استفاده شد. نتايج نشان داد ميانگين غلظت تجمع يافته عناصر سرب، کادميوم، کروم و نيکل در نمونه هاي کلم پيچ به ترتيب برابر با 15.53±3.43، 59.33±5.35، 2.221.61 و 14.97±2.83 ميلي گرم بر کيلوگرم؛ ميانگين غلظت اين عناصر در کلم قرمز به ترتيب برابر با 23.03±5.89، 37.53±4.21، 13.33±3.24 و 15.03±3.04 ميلي گرم بر کيلوگرم و ميانگين غلظت عناصر در کلم بروکلي به ترتيب برابر با 8.00±3.63، 45.90±5.86، 8.20±3.39 و 16.93±3.08 ميلي گرم بر کيلوگرم مي باشد. مقايسه ميانگين غلظت عناصر با رهنمود FAO/WHO نيز بيانگر آن است که ميانگين غلظت عناصر سرب و کادميوم در تمام نمونه هاي کلم و ميانگين غلظت عنصر کروم در نمونه هاي کلم قرمز و بروکلي بيش از حد استاندارد مي باشد. لذا اين گونه ها فاقد شرايط مصرف توسط شهروندان بوده و بايد نسبت به مديريت شرايط کشت آنها تدابير لازم اتخاذ گردد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

سبحان اردکانی، س.، و جعفری، س. (1393). بررسی غلظت عناصر سرب, کادمیوم, کروم و نیکل در انواع کلم عرضه شده در بازار مصرف شهر همدان. بهداشت مواد غذایی, 4(4 (پیاپی 16)), 45-53. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=253354



Vancouver : کپی

سبحان اردکانی سهیل، جعفری سیدمیلاد. بررسی غلظت عناصر سرب, کادمیوم, کروم و نیکل در انواع کلم عرضه شده در بازار مصرف شهر همدان. بهداشت مواد غذایی. 1393 [cited 2021September21];4(4 (پیاپی 16)):45-53. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=253354



IEEE : کپی

سبحان اردکانی، س.، جعفری، س.، 1393. بررسی غلظت عناصر سرب, کادمیوم, کروم و نیکل در انواع کلم عرضه شده در بازار مصرف شهر همدان. بهداشت مواد غذایی, [online] 4(4 (پیاپی 16)), pp.45-53. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=253354.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 177 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی