برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1394 , دوره  9 , شماره  2 ; از صفحه 45 تا صفحه 56 .
 
عنوان مقاله: 

مقايسه ترکيبات و ارزش غذايي آزولا (Azolla filiculoides) وحشي و پرورشي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه شیلات، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
 
چکیده: 
تحقيق حاضر به بررسي ميزان رطوبت، پروتئين، چربي و خاکستر آزولاي (Azolla filiculoides) وحشي و پرورشي به منظور کاربرد تغذيه اي آن براي انسان و دام پرداخت. همچنين ترکيب اسيدهاي چرب آزولا به عنوان يکي از اجزاي مهم براي تصميم گيري در رابطه با ارزش غذايي در هر يک از اشکال وحشي و پرورشي مقايسه گرديد. نمونه هاي آزولا براي اين منظور از منطقه پير بازار تالاب انزلي جمع آوري و براي بررسي روند رشد و تکثير در آکواريوم هاي حاوي محيط کشت مناسب پرورش داده شدند. استخراج روغن از هر دو نوع آزولا با روش فولچ (Folch) انجام گرفت. شناسايي ترکيب اسيدهاي چرب آزولا پس از انجام فرآيند متيله کردن با استفاده از دستگاه طيف سنج گازي انجام گرفت. نتايج اين پژوهش نشان داد که تفاوت معني داري در ميزان درصد اسيدهاي چرب اشباع (SFAs)، اسيدهاي چرب غيراشباع با يک پيوند دوگانه (MUFAs) و اسيدهاي چرب غيراشباع با چند پيوند دوگانه (PUFAs) بين آزولاي وحشي و پرورشي وجود ندارد (P>0.05). با اين وجود مقدار اسيدپالمتيک، اسيد مارگاريک، اسيد سيس - اولئيک، اسيد لينولئيک و اسيد آلفا - لينولنيک در آزولاي وحشي به شکل معني داري بيشتر از آزولاي پرورشي بود (P<0.05). در مقابل ميزان اسيد ليگنوسريک در آزولاي پرورشي به شکل معني داري بالاتر از آزولاي وحشي بود (P<0.05). با توجه به سطح مناسب چربي در هر دو نوع آزولا مي توان از آن در مصارف تغذيه اي دام، طيور و حتي انسان استفاده نمود، هر چند که آزولاي وحشي از سطح مناسب تري از چربي برخوردار بود. بعلاوه سرعت بالاي تکثير و زمان کوتاه دو برابر شدن آزولا در شرايط آزمايشگاهي اين امکان را فراهم مي آورد که بتوان مقادير مناسبي روغن از اين سرخس آبزي تهيه نمود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

رجبی اسلامی، ه.، و وارسته موخر، گ.، و عصاره، ر.، و خوانساری، م. (1394). مقایسه ترکیبات و ارزش غذایی آزولا (Azolla filiculoides) وحشی و پرورشی. توسعه آبزی پروری (علوم زیستی), 9(2), 45-56. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=251294



Vancouver : کپی

رجبی اسلامی هومن، وارسته موخر گل نوش، عصاره رضا، خوانساری محمدرضا. مقایسه ترکیبات و ارزش غذایی آزولا (Azolla filiculoides) وحشی و پرورشی. توسعه آبزی پروری (علوم زیستی). 1394 [cited 2021December01];9(2):45-56. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=251294



IEEE : کپی

رجبی اسلامی، ه.، وارسته موخر، گ.، عصاره، ر.، خوانساری، م.، 1394. مقایسه ترکیبات و ارزش غذایی آزولا (Azolla filiculoides) وحشی و پرورشی. توسعه آبزی پروری (علوم زیستی), [online] 9(2), pp.45-56. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=251294.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 261 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی