برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

شناسايي و بهينه سازي قارچ هاي مولد پکتيناز جدا شده در مرحله غربالگري به منظور استفاده در صنعت آب ميوه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد جهرم، دانشکده علوم، گروه میکروب شناسی
 
چکیده: 

سابقه و هدف: آنزيم هاي پکتينوليتيک يا پکتينازها يک گروه هتروژن از آنزيم هاي مربوط به تجزيه مواد پکتيکي هستند. اصلي ترين کاربرد صنعتي پکتينازها، استخراج و شفاف سازي آب هاي ميوه و سيزيجات مي باشد. اين مطالعه با هدف شناسايي و بهينه سازي قارچ هاي مولد پکتيناز جداسازي شده از پساب کارخانجات کنسانتره آب ميوه انجام شد.
مواد و روش ها: اين پژوهش به صورت مقطعي و تصادفي بر روي 50 نمونه تهيه شده از سيب هاي در حال فساد، خاک و پساب کارخانجات کنسانتره آب ميوه استان هاي مختلف ايران انجام شد. در ابتدا قارچ هاي جداسازي شده از نظر فعاليت آنزيمي توسط اندازه گيري هاله شفاف بر روي محيط پکتين (برآورد کيفي) و مقدار آنزيم توليد شده در محيط غوطه ور (برآورد کمي) بررسي شدند. سپس ويژگي هاي کينتيکي سويه برتر مورد ارزيابي قرار گرفت
.
يافته ها: از مجموع 80 قارچ، 13 مورد (16 درصد) ويژگي توليد آنزيم پکتيناز با ايجاد هاله شفاف در اطراف کلني را داشتند. مناسب ترين فعاليت پکتيناز
(0.4 U/ml) مربوط به سويه آسپرژيلوس نايجر AN64 بود. بيشترين ميزان توليد آنزيم پس از 72 ساعت به دست آمد. مناسب ترين دما و pH بهينه براي فعاليت و پايداري پکتيناز به ترتيب 30 درجه سيليسيوس و 5 pH بود. يون هاي Ag1+، Mg2+،Mn2+ و دترجنت هاي فعال سطحي مانند سولفات آمونيوم، عصاره مخمر،EDTA و اسيد سيتريک اثر القايي مناسبي در افزايش فعاليت پکتيناز داشتند.
نتيجه گيري: نتايج اين پژوهش نشان داد که آسپرژيلوس نايجر
AN64 به دليل تحمل pH اسيدي و پايداري در دامنه گسترده pH و حرارت هاي مختلف مي تواند در صنعت آب ميوه مورد استفاده قرار گيرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 222
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی