برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1393 , دوره  37 , شماره  1 ; از صفحه 27 تا صفحه 36 .
 
عنوان مقاله: 

اثر اسيد ساليسيليک و طول دوره انبار داري بر خصوصيات کيفي ميوه انبه (.Mangifera indica L)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه باغبانی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، ملاثانی، ایران
 
چکیده: 

اين پژوهش به منظور بررسي اثر مقادير مختلف اسيد ساليسيليک (0، 1000، 1500 و 2000 ميلي گرم در ليتر) و دوره انبارداري (7، 14 و 21 روز) بر خصوصيات کيفي ميوه انبه (مواد جامد محلول، چگالي، اسيديته،pH و مواد فنلي پوست و گوشت ميوه) در قالب آزمايش فاکتوريل 3×4 با طرح پايه کاملا تصادفي انجام گرديد. نتايج نشان دادند که افزايش دوره انبارداري تا 21 روز باعث کاهش مواد جامد محلول و ميزان فنل موجود در پوست ميوه گرديد اما ميزان پوسيدگي و ميزان pH عصاره ميوه افزايش يافت. تيمار با اسيد ساليسيليک باعث تغيير ميزان اسيديته، ميزان فنل گوشت و پوست ميوه انبه در طول دوره انبارداري گرديد به طوريکه بيشترين ميزان اسيديته ميوه با تيمار شاهد و 1500 ميلي گرم در ليتر اسيد ساليسيليک بدست آمد. ميزان فنل پوست ميوه با افزايش غلظت اسيد ساليسيليک افزايش يافت ولي ميزان فنل در گوشت ميوه روند ثابتي نداشته است. در روز چهاردهم، پس از کاربرد دو تيمار اسيد ساليسيليک (1000 يا 2000 ميلي گرم در ليتر) ميزان پوسيدگي ميوه بطور معني داري کاهش يافت. کاربرد اسيد ساليسيليک بر ميزان اسيد اسکوربيک و چگالي اثر معني داري نداشت.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 121
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی