برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1392 , دوره  8 , شماره  3 ; از صفحه 209 تا صفحه 215 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير فرايند پخت و انجماد بر ميزان نيترات و نيتريت سبزيجات پرمصرف

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
 
چکیده: 
سابقه و هدف: سبزي از مهم ترين منابع نيترات و نيتريت در رژيم غذايي انساني نيز است. هدف از انجام اين مطالعه تعيين تاثير فرايندهاي پخت وانجماد بر ميزان نيترات و نيتريت سبزيجات پرمصرف مي باشد.مواد و روش ها: در اين مطالعه توصيفي - تحليلي تعداد 180 نمونه سبزي از بازار شهر کرمانشاه به طور تصادفي انتخاب و نمونه هاي مذکور از نظر شاخص ميزان نيتريت و نيترات به روش گريس - ايلوسواي مورد اندازه گيري قرار گرفتند. در گام بعدي، پروسه هاي انجماد و حرارت پخت بر روي نمونه ها صورت گرفت و نيترات و نيتريت نمونه ها مجدد اندازه گيري شد. تجزيه تحليل نتايج با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون آماري ANOVA (آناليز واريانس يک طرفه) انجام شد.يافته ها: اختلاف ميانگين ميزان نيتريت و نيترات با توجه به نوع محصول و نوع فرايند در اکثر نمونه ها معني دار بود (P<0.05). با افزايش طول نگهداري به شکل منجمد از 1 ماه به 3 ماه تقريبا در اکثر سبزيجات شاهد افزايش نيتريت و نيترات بوديم در صورتي که با فريز کردن در مدت 9 ماه، مجددا ميزان نيتريت و نيترات کاهش يافت. فرايند آب پز کردن در برخي نمونه ها مانند پيازچه منجر به افزايش در ميزان نيتريت و نيترات شد و در تعدادي از نمونه هاي مورد بررسي مانند تره نيز سبب کاهش در اين مقدار شد.نتيجه گيري: استفاده از فرايند انجماد در درازمدت روشي مناسب جهت کاهش نيترات و نيتريت در سبزيحات مي باشد. با توجه به استفاده روزانه قابل ملاحظه مردم از سبزيجات و تاثير مثبت آن بر سلامت جامعه، کنترل کيفي سبزيجات و بررسي فرايندهاي ديگر نگهداري، حائز اهميت است.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

صادقی، ا.، و هاشمیان، ا.، و محمدی، م.، و بهلولی اسکویی، س.، و مسکینی، ح.، و محمدی، ر.، و الماسی، ع. (1392). بررسی تاثیر فرایند پخت و انجماد بر میزان نیترات و نیتریت سبزیجات پرمصرف. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران, 8(3), 209-215. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=243555



Vancouver : کپی

صادقی احسان، هاشمیان امیرحسین، محمدی میترا، بهلولی اسکویی سمیه، مسکینی حبیبه، محمدی رضا، الماسی علی. بررسی تاثیر فرایند پخت و انجماد بر میزان نیترات و نیتریت سبزیجات پرمصرف. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1392 [cited 2022January28];8(3):209-215. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=243555



IEEE : کپی

صادقی، ا.، هاشمیان، ا.، محمدی، م.، بهلولی اسکویی، س.، مسکینی، ح.، محمدی، ر.، الماسی، ع.، 1392. بررسی تاثیر فرایند پخت و انجماد بر میزان نیترات و نیتریت سبزیجات پرمصرف. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران, [online] 8(3), pp.209-215. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=243555.



 

 
بازدید یکساله 147 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی