برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1392 , دوره  8 , شماره  3 ; از صفحه 99 تا صفحه 111 .
 
عنوان مقاله: 

مدل سازي تجربي چروکيدگي قطعات سيب زميني پيش تيمار شده با اولتراسوند و خشک کردن طي فرايند سرخ کردن عميق

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، ایران
 
چکیده: 
سابقه و هدف: آگاهي از روابط بين متغيرهاي مختلف طي فرايند سرخ کردن عميق محصولات غذايي از طريق انجام مدل سازي، مي تواند راه مناسبي براي کنترل بهينه شرايط فرايند و در نتيجه، افزايش کيفيت محصول سرخ شده نهايي باشد. در اين تحقيق، تاثير پيش تيمارهاي اولتراسوند و خشک کردن بر ميزان چروکيدگي قطعات سيب زميني سرخ شده بررسي شد. هم چنين، چروکيدگي نمونه ها بر حسب زمان فرايند مدل سازي گرديد.مواد و روش ها: پيش تيمار اولتراسوند در دو سطح فرکانس 28 و 40 کيلو هرتز و زمان 15 دقيقه و پيش تيمار خشک کردن در دو زمان 8 و 15 دقيقه و دماي 80oC صورت گرفت. سرخ کردن قطعات سيب زميني در دماهاي 150، 170 و 190oC به مدت 60، 120، 180 و 240 ثانيه انجام شد. علاوه بر اين، به منظور مدل سازي چروکيدگي، داده هاي آزمايشي با شش مدل تجربي پيشنهادي در اين تحقيق برازش شدند. براي تعيين بهترين مدل، از دو معيار R2 و RMSE استفاده شد.يافته ها: نتايج نشان داد که پيش تيمارهاي اولتراسوند و خشک کردن به صورت مجزا ميزان چروکيدگي نمونه هاي سرخ شده را نسبت به نمونه شاهد، به ترتيب کاهش و افزايش داد. هم چنين، مدل هاي به کار رفته، با داشتن R2 بالا و RMSE پايين، به خوبي داده هاي آزمايشي را برازش کردند.نتيجه گيري: استفاده از پيش تيمار اولتراسوند به عنوان يک روش اميدبخش مناسب در بهبود خصوصيات کمي و کيفي محصولات سرخ شده، از جمله کاهش ميزان چروکيدگي نمونه ها، مي تواند در تحقيقات آتي مدنظر قرار گيرد. هم چنين، مدل هاي پيشنهاد شده در اين تحقيق، مي توانند جهت استفاده در فرايند سرخ کردن عميق مفيد باشند و به کنترل کيفيت محصول نهايي سرخ شده از لحاظ ميزان چروکيدگي کمک کنند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

نقوی، ع.، و دهقان نیا، ج.، و قنبرزاده، ب.، و رضایی مکرم، ر. (1392). مدل سازی تجربی چروکیدگی قطعات سیب زمینی پیش تیمار شده با اولتراسوند و خشک کردن طی فرایند سرخ کردن عمیق. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران, 8(3), 99-111. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=243367



Vancouver : کپی

نقوی عنایت اله، دهقان نیا جلال، قنبرزاده بابک، رضایی مکرم رضا. مدل سازی تجربی چروکیدگی قطعات سیب زمینی پیش تیمار شده با اولتراسوند و خشک کردن طی فرایند سرخ کردن عمیق. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1392 [cited 2022January23];8(3):99-111. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=243367



IEEE : کپی

نقوی، ع.، دهقان نیا، ج.، قنبرزاده، ب.، رضایی مکرم، ر.، 1392. مدل سازی تجربی چروکیدگی قطعات سیب زمینی پیش تیمار شده با اولتراسوند و خشک کردن طی فرایند سرخ کردن عمیق. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران, [online] 8(3), pp.99-111. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=243367.



 

 
بازدید یکساله 95 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی