4 SID.ir | اثرات ضداکسيداسيوني و ضد باکتريايي عصاره جعفري بر فيله ماهي کپور نقره اي در طول نگهداري در دماي يخچالي (1±4 درجه سانتي گراد)
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

اثرات ضداکسيداسيوني و ضد باکتريايي عصاره جعفري بر فيله ماهي کپور نقره اي در طول نگهداري در دماي يخچالي (1±4 درجه سانتي گراد)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران
 
چکیده: 

سابقه و هدف: ماهيان بسيار فسادپذير بوده و براي جلوگيري يا به تعويق انداختن فساد آنها استفاده از مواد نگهدارنده طي نگهداري ضروري است. هدف از اين پژوهش بررسي تاثير ضداکسيداني و ضدباکتريايي عصاره جعفري به عنوان نگهدارنده طبيعي بر افزايش زمان ماندگاري فيله ماهي کپور نقره اي نگهداري شده در دماي 4±1 درجه سانتي گراد بود.
مواد و روش ها: نمونه ها در 2 گروه شاهد (غوطه ور در آب مقطر) و مورد (غوطه ور در عصاره جعفري 1 درصد) تقسيم و در معرض هوا بسته بندي و در دماي يخچال نگهداري شدند. در يک دوره 15 روزه آزمون هاي شيميايي (
PV، TBA، TVB-N، FFA) و ميکربي (TVC، PTC) انجام پذيرفت.
يافته ها: عصاره جعفري به طور معني داري (
p<0.05) اکسيداسيون چربي را در فيله هاي تيمار شده به تاخير انداخت. مقادير TVB-N و FFA در تيمار جعفري در مقايسه با نمونه کنترل، تغييرات کمتري طي زمان نگهداري نشان دادند (به ترتيب 16.23±0.02 در مقابل 32.50±0.07 ميلي گرم در 100 گرم گوشت ماهي و 1.02±0.00 در مقابل 1.91±0.04 درصد اسيد اولئيک) (p<0.05). بر اساس نتايج آزمون ميکربي نمونه هاي تيمار شده تا روز 12 و نمونه کنترل تا روز 6 نگهداري، قابل مصرف بودند.
نتيجه گيري: از عصاره جعفري مي توان به عنوان نگهدارنده طبيعي، جهت افزايش زمان ماندگاري فيله ماهي کپور نقره اي استفاده کرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 113
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی