مشخصات مقاله عنوان نشریه: مجله علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران اطلاعات شماره: تابستان 1392 , دوره 8 , شماره 2 ; از صفحه 51 تا صفحه 58 . عنوان مقاله: ارزيابي کارآيي روش طيف نگار فروسرخ تبديل فوريه در تشخيص مخمرهاي مولد شيرين کننده هاي کم کالري نویسندگان: قزلباش غلامرضا*, نحوي ايرج آدرس: * گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان چکیده: سابقه و هدف: جداسازي و نگهداري مخمرها با قابليت استفاده در صنايعي نظير غذا و دارو به روش هاي شناسايي دقيق و سريع نياز دارد. سيستم هاي قديمي شناسايي مخمرها داراي معايب زيادي است و روش هاي جديد ملکولي با وجود کارايي و قابليت شناسايي وسيع مخمرها بسيار گران و غير قابل کاربرد در آزمايش هاي روزانه هستند. هدف از اين بررسي دست يابي به روشي ساده و سريع در جهت شناسايي مخمرها بود.مواد و روش ها: در اين پژوهش هفت سويه مخمري شامل دو سويه استاندارد مولد شيرين کننده فاقد کالري، دو سويه استاندارد غيرمولد و سه سويه محيطي مولد به منظور مقايسه کارآيي روش طيف نگار فروسرخ تبديل فوريه و تکنيک ملکولي در شناسايي مخمرها بررسي شدند.يافته ها: مخمرهاي مشابه و غيرمشابه (از لحاظ جنس و گونه) به ترتيب طيف هاي مشابه و متفاوتي نشان دادند. ارزيابي کمي اين سويه هاي مخمري با استفاده از تشابه طيف ها در نواحي پلي ساکاريدي، پروتئيني و اسيدهاي چرب انجام شد.نتيجه گيري: اين مطالعه نشان داد که از طيف نگار فروسرخ تبديل فوريه مي توان به عنوان يک تکنيک سريع و موثر در شناسايي مخمرها استفاده کرد. مزاياي اين روش به عنوان يک روش جديد شناسايي مخمرها در سادگي آماده سازي نمونه ها، زمان کوتاه انجام آناليز و اعتبار آن است. کلید واژه: FT-IR(Q2)شيرين کننده هاي کم کالري(Q2)RNA ريبوزومي(Q2)مخمرها(Q3) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: شناسايي مخمرهاي بيماري زاي جدا شده از عفونت هاي قارچي ناخن در تهران با استفاده از واکنش زنجيره اي پليمراز و برش آنزيميارزيابي اثر مخمرهاي جدا شده از غذاهاي تخميري و تاثير آن ها بر روي باکتري هاي پاتوژنتوليد تره هالوز توسط مخمرها و جنبه هاي بيوتكنولوژي آن با تاكيد بر كاربردهاي آن در صنايع غذاييمقايسه ميزان رشد و خصوصيات مخمرها روي محيط هاي تهيه شده از آرد و جوانه غلات و شاهد تجارتي تعيين كيفيت بهداشتي شير خام دامداري ها بر اساس شمار كلي فرم ها و تعداد كپك ها و مخمرها مقالات همایشی مرتبط: شناسایی و جداسازی باکتری های هالوفیل مولد آنزیمهای هیدرولازی جدا شده از ماهی شور و دودیسنجش سرما دوستی و تولید آنزیم های خارج سلولی در مخمرهای تحمل کننده سرما جدا شده از کوه آبیدراثر شیرین کننده های پر کالری روی رژیم غذاییتوسعه کتابخانه طیفی انعکاسی با استفاده از طیف سنجی مرئی، فروسرخ نزدیک و فروسرخ میانی جهت ارزیابی همزمان برخی خصوصیات خاکشناسایی سطح مقطع کاهش یافته در اعضای محوری دو قسمتی نیمه محدود با استفاده از تبدیل فوریه سریع ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 53 آخرین های بلاگ معرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگلبرقراری پیوند میان ارجاعات درون متنی و آخر متن ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی