برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1393 , دوره  9 , شماره  4 ; از صفحه 11 تا صفحه 17 .
 
عنوان مقاله: 

اثرات اسيدهاي چرب امگا-3 بر ليپوپروتئين ها و آپوپروتئين هاي سرمي در بيماران ديابتي نوع 2

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و رژیم درمانی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
 
چکیده: 

سابقه و هدف: آترواسكلرورز يكي از مهم ترين علل مرگ در بيماران ديابتي است. اسيدهاي چرب امگا-3 سطوح تري گليسريد را كاهش مي دهند اما نگراني هايي در مورد افزايش سطوح LDL-C و ApoB ايجاد شده است. هدف اين مطالعه تعيين اثر اسيدچرب امگا-3 بر ليپوپروتئين ها، ApoB و ApoA سرم در بيماران ديابتي است.
مواد و روش ها: در يك كارآزمايي باليني دوسوكور تصادفي كنترل شده، 81 بيمار ديابتي نوع 2 (41 نفر در گروه مداخله و 40 نفر در گروه شاهد) به مدت دو ماه روزانه 3 كپسول دريافت مي كردند. مكمل امگا-3 در مجموع حاوي 2714 گرم امگا-3 و دارونما حاوي 2100 ميلي گرم روغن آفتابگردان بود. داده هاي مصرف مواد مغذي با استفاده از يادآمد 24 ساعته خوراك؛ قد، وزن و نمونه خون ناشتا براي اندازه گيري پروفايل ليپيدي، در ابتدا و انتهاي مطالعه جمع آوري شد. تفاوت بين دو گروه با استفاده از آزمون
t مستقل و تفاوت در گروه هاي مطالعه با آزمون t جفتي بررسي شد.
يافته ها: ميانگين سن، وزن، نمايه توده بدن، دريافت خوراكي انرژي و مواد مغذي، داروهاي مصرفي و متغيرهاي بيوشيمايي در ابتداي مطالعه بين دو گروه از نظر آماري متفاوت نبود. همچنين، تفاوت معني داري در نمايه توده بدن و دريافت انرژي و مواد مغذي قبل و بعد مداخله در هيچ گروهي مشاهده نشد. مصرف كپسول اسيدهاي چرب امگا-3 موجب كاهش معني داري در
ApoB، تري گليسريد و نسبت TG:HDL_C سرمي در گروه مورد در مقايسه با گروه شاهد شد (p<0.001). متغيرهاي ديگر تغيير معني داري نداشتند.
نتيجه گيري: مصرف مكمل اسيد چرب امگا-3 به مدت دو ماه مي تواند منجر به كاهش
ApoB، تري گليسريد و نسبت TG:HDL-C در بيماران ديابتي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 108
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی