مشخصات مقاله عنوان نشریه: مجله علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران اطلاعات شماره: زمستان 1393 , دوره 9 , شماره 4 ; از صفحه 11 تا صفحه 17 . عنوان مقاله: اثرات اسيدهاي چرب امگا-3 بر ليپوپروتئين ها و آپوپروتئين هاي سرمي در بيماران ديابتي نوع 2 نویسندگان: تورنگ فاطمه, پويا شبنم, جلالي محمود, جزايري سيدابوالقاسم*, ابراهيم پور كوجان ثريا آدرس: * گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و رژیم درمانی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران چکیده: سابقه و هدف: آترواسكلرورز يكي از مهم ترين علل مرگ در بيماران ديابتي است. اسيدهاي چرب امگا-3 سطوح تري گليسريد را كاهش مي دهند اما نگراني هايي در مورد افزايش سطوح LDL-C و ApoB ايجاد شده است. هدف اين مطالعه تعيين اثر اسيدچرب امگا-3 بر ليپوپروتئين ها، ApoB و ApoA سرم در بيماران ديابتي است.مواد و روش ها: در يك كارآزمايي باليني دوسوكور تصادفي كنترل شده، 81 بيمار ديابتي نوع 2 (41 نفر در گروه مداخله و 40 نفر در گروه شاهد) به مدت دو ماه روزانه 3 كپسول دريافت مي كردند. مكمل امگا-3 در مجموع حاوي 2714 گرم امگا-3 و دارونما حاوي 2100 ميلي گرم روغن آفتابگردان بود. داده هاي مصرف مواد مغذي با استفاده از يادآمد 24 ساعته خوراك؛ قد، وزن و نمونه خون ناشتا براي اندازه گيري پروفايل ليپيدي، در ابتدا و انتهاي مطالعه جمع آوري شد. تفاوت بين دو گروه با استفاده از آزمون t مستقل و تفاوت در گروه هاي مطالعه با آزمون t جفتي بررسي شد.يافته ها: ميانگين سن، وزن، نمايه توده بدن، دريافت خوراكي انرژي و مواد مغذي، داروهاي مصرفي و متغيرهاي بيوشيمايي در ابتداي مطالعه بين دو گروه از نظر آماري متفاوت نبود. همچنين، تفاوت معني داري در نمايه توده بدن و دريافت انرژي و مواد مغذي قبل و بعد مداخله در هيچ گروهي مشاهده نشد. مصرف كپسول اسيدهاي چرب امگا-3 موجب كاهش معني داري در ApoB، تري گليسريد و نسبت TG:HDL_C سرمي در گروه مورد در مقايسه با گروه شاهد شد (p<0.001). متغيرهاي ديگر تغيير معني داري نداشتند.نتيجه گيري: مصرف مكمل اسيد چرب امگا-3 به مدت دو ماه مي تواند منجر به كاهش ApoB، تري گليسريد و نسبت TG:HDL-C در بيماران ديابتي شود. کلید واژه: ديابت نوع 2(Q2)اسيدهاي چرب امگا-3(Q2)ليپوپروتئين هاي سرم(Q2)تري گليسريد(Q3)ApoB و ApoA(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: سندرم متابولیکآدیپونکتیندیابت نوع دودیابتبهبود زخماضطرابروغن سویااسیدهای چرب امگا 3لیپوپروتئینلواستاتینHDLتری گلیسیرید ارجاعات: تاثير مكمل ياري با اسيدهاي چرب امگا-3 بر HbA1c، ظرفيت تام آنتي اكسيداني و فعاليت سوپراكسيددسموتاز و كاتالاز در بيماران ديابتي نوع 2: کارآزمايي باليني تصادفي تاثير مصرف اسيدهاي چرب امگا-3 بر شاخص هاي التهابي، حساسيت انسوليني و كنترل متابوليك بيماران ديابتي نوع دواثر اسيدهاي چرب امگا 3 خالص شده بر وضعيت ليپوپروتئين ها و كنترل گليسمي در زنان يائسه مبتلا به ديابت نوع 2TRIGLYCERIDES AND THE RISK OF CORONARY HEART DISEASE 10 158 INCIDENT CASES AMONG 262 525 PARTICIPANTS IN 29 WESTERN PROSPECTIVE STUDIESN-3 FATTY ACIDS IN THE TREATMENT OF DIABETIC PATIENTS BIOLOGICAL RATIONALE AND CLINICAL DATAMETAANALYSIS OF THE EFFECTS OF N-3 POLYUNSATURATED FATTY ACIDS ON LIPOPROTEINS AND OTHER EMERGING LIPID CARDIOVASCULAR RISK MARKERS IN PATIENTS WITH TYPE 2 DIABETESEVALUATING CARDIOVASCULAR MORTALITY IN TYPE 2 DIABETES PATIENTS: AN ANALYSIS BASED ON COMPETING RISKS MARKOV CHAINS AND ADDITIVE REGRESSION MODELSEFFECTS OF EICOSAPENTAENOIC ACID AND VITAMIN C ON GLYCEMIC INDICES, BLOOD PRESSURE, AND SERUM LIPIDS IN TYPE 2 DIABETIC IRANIAN MALESEFFECT OF FISH OIL VERSUS CORN OIL SUPPLEMENTATION ON LDL AND HDL SUBCLASSES IN TYPE 2 DIABETIC PATIENTS مقالات نشریه ای مرتبط: تاثير مصرف اسيدهاي چرب امگا-3 بر شاخص هاي التهابي، حساسيت انسوليني و كنترل متابوليك بيماران ديابتي نوع دواثرات مكمل ياري با اسيدهاي چرب امگا-3 توام با ويتامين E و "روي" توام با ويتامين C بر ليپيدها و ليپوپروتئين هاي سرم در زنان يائسه مبتلا به ديابت نوع 2مطالعه و بررسي امکان استخراج اسيدهاي چرب امگا-3 از روغن ماهي کيلکابررسي تاثير مصرف مکمل اسيدهاي چرب امگا-3 بر شدت افسردگي دانشجويان دخترتاثير فراصوت روي برخي ويژگي هاي رئولوژيكي و حسي دوغ غني شده با اسيدهاي چرب امگا-3 مقالات همایشی مرتبط: بررسی اثر زمان مصرف مکمل امگا-3 در دوره خشکی بر روی عملکرد تولیدی دررگاوهای شیری هلشتاین پس از زایشبررسی اثرات روغن ماهی کیلکا بر دیسمنوره در دختراناستفاده از تحلیل مولفه های اصلی برای تعیین روابط بین اسیدهای چرب فرار در شکمبه و اسیدهای چرب فرد کربن و شاخه دار در شیر گاوهای تغذیه شده با روغن آفتابگردانبررسی اثر رژیم غذایی حاوی روغن دانه انگور بر میزان سطح پلاسمایی قند و لیپیدهای رت دیابتی شده با آلوکسانمقایسه تاثیر روغن کتان با ویتامین E بر شاخص های غیر تهاجمی کبد در مبتلایان به بیماری کبد چرب غیر الکلی ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 108 آخرین های بلاگ شماره گذاری خطوط در وردمعرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگل ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی