نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1393 , دوره  9 , شماره  1 ; از صفحه 1 تا صفحه 10 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير مصرف مکمل زنجبيل بر الگوي قند خون، مقاومت به انسولين و برخي از عوامل التهابي در بيماران مبتلا به ديابت نوع 2

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات بیماری‌های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران
 
چکیده: 
سابقه و هدف: ديابت مليتوس يکي از شايع ترين بيماري هاي متابوليسمي است که با افزايش قند خون تظاهر مي يابد. هدف از انجام اين مطالعه بررسي تاثير مصرف مکمل زنجبيل بر الگوي قند خون، مقاومت به انسولين و برخي از عوامل التهابي در بيماران مبتلا به ديابت نوع 2 است.مواد و روش ها: اين مطالعه به صورت کارآزمايي باليني تصادفي دوسوکور کنترل شده با دارونما انجام شد. تعداد 70 بيمار ديابتي نوع 2 به صورت تصادفي در دو گروه دريافت کننده زنجبيل (35 نفر) و شاهد (35 نفر) قرار گرفتند. بيماران روزانه 1600 ميلي گرم (2 کپسول 800 ميلي گرمي) پودر زنجبيل يا دارونماي حاوي آرد گندم را به مدت 12 هفته مصرف نمودند. سطوح قند خون ناشتا، هموگلوبين A1C، انسولين سرم و شاخص مقاومت به انسولين (HOMA)، پروستاگلاندين E2 و TNFa، پيش و پس از مداخله سنجيده و با استفاده از آزمون هاي آماري مقايسه شد.يافته ها: اطلاعات 63 بيمار آناليز شد (33 نفر در گروه زنجبيل و 30 نفر در گروه شاهد). مصرف زنجبيل سبب کاهش معني دار قند خون ناشتا (p=0.02)، هموگلوبين A1C (p=0.01)، انسولين سرم (p=0.00) و شاخص مقاومت به انسولين HOMA)) (p=0.00) و پروستاگلاندينE2 (p=0.00) در گروه زنجبيل در مقايسه با گروه شاهد شد.نتيجه گيري: نتايج نشان داد زنجبيل سبب بهبود الگوي قند خون و مقاومت به انسولين و همچنين کاهش پروستاگلاندين E2 در بيماران ديابتي نوع 2 شد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

آریاییان، ن.، و عربلو، ط.، و شریفی، ف.، و حسینی، آ.، و ولی زاده، م. (1393). تاثیر مصرف مکمل زنجبیل بر الگوی قند خون, مقاومت به انسولین و برخی از عوامل التهابی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران, 9(1), 1-10. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=242440



Vancouver : کپی

آریاییان ناهید، عربلو طاهره، شریفی فرانک، حسینی آغافاطمه، ولی زاده مجید. تاثیر مصرف مکمل زنجبیل بر الگوی قند خون, مقاومت به انسولین و برخی از عوامل التهابی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1393 [cited 2022May25];9(1):1-10. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=242440



IEEE : کپی

آریاییان، ن.، عربلو، ط.، شریفی، ف.، حسینی، آ.، ولی زاده، م.، 1393. تاثیر مصرف مکمل زنجبیل بر الگوی قند خون, مقاومت به انسولین و برخی از عوامل التهابی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران, [online] 9(1), pp.1-10. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=242440.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 424 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی