نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1390 , دوره  3 , شماره  4 ; از صفحه 19 تا صفحه 28 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي ميزان آلودگي باکتريايي بستني هاي سنتي شهر زاهدان در سال هاي 1390-1389

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
 
چکیده: 
زمينه و هدفبستني يک فراورده لبني مغذي است که با توجه به مواد تشکيل دهنده آن و ارزش غذايي بالا محيط رشد مناسبي براي رشد انواع ميکروارگانيسم ها مي باشد. آلودگي اين فرآورده به ميکروارگانيسم هاي پاتوژن مي تواند باعث مسموميت و عفونت هاي غذايي شده و سلامت انسان را به مخاطره اندازد. مطالعه حاضر با هدف ارزيابي کيفيت بهداشتي بستني هاي سنتي توليدي شهر زاهدان انجام پذيرفت.مواد و روش کاردر اين مطالعه توصيفي- مقطعي در مجموع تعداد 68 و 120 نمونه بستني از بستني فروشي هاي سطح شهر زاهدان در طي سال هاي 1389 و 1390 به طور تصادفي انتخاب و از نظر ميزان آلودگي باکتريايي طبق استانداردهاي ملي ايران مورد آزمايش قرار گرفتند.يافته هايافته هاي تحقيق حاضر نشان داد که 51-40 درصد نمونه هاي مورد بررسي آلوده به استافيلوکوک اورئوس کواگولاز مثبت، 70-47 درصد نمونه ها آلوده به باکتري هاي خانواده انتروباکترياسه، 36-25 درصد نمونه ها آلوده به اشرشيا کلي، 2.94 درصد نمونه ها آلوده به سالمونلا و 12-3 درصد نمونه ها آلوده به کپک مي باشند. همچنين بيشترين موارد آلودگي شناسايي شده مربوط به فصل تابستان بود.نتيجه گيريبا توجه به نتايج حاصل از پژوهش حاضر ضروري است جهت جلوگيري از مسموميت هاي ناشي از مصرف اين بستني ها، آموزش يهداشت به افراد جامعه و کسانيکه با مواد غذايي سر و کار دارند، نظارت بهداشتي دقيق از طريق مراجع ذيصلاح بر مراکز توليد و فروش بستني و توجه مناسب به رعايت بهداشت محيط و بهداشت فردي اين مراکز همواره مد نظر قرار گيرد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
  • ندارد
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

بذرافشان، ا.، و محمدی جرجافکی، ل.، و میرکازهی، آ.، و حقانی، ح.، و پروانه، ح.، و میری، م.، و یاوری، م. (1390). بررسی میزان آلودگی باکتریایی بستنی های سنتی شهر زاهدان در سال های 1390-1389. دانشگاه علوم پزشکی زابل (رستمینه)(international journal of basic science in medicine), 3(4), 19-28. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=240749



Vancouver : کپی

بذرافشان ادریس، محمدی جرجافکی لیلی، میرکازهی آزیتا، حقانی حسین، پروانه حمیدرضا، میری مسعودرضا، یاوری محمدرضا. بررسی میزان آلودگی باکتریایی بستنی های سنتی شهر زاهدان در سال های 1390-1389. دانشگاه علوم پزشکی زابل (رستمینه)(international journal of basic science in medicine). 1390 [cited 2022August18];3(4):19-28. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=240749



IEEE : کپی

بذرافشان، ا.، محمدی جرجافکی، ل.، میرکازهی، آ.، حقانی، ح.، پروانه، ح.، میری، م.، یاوری، م.، 1390. بررسی میزان آلودگی باکتریایی بستنی های سنتی شهر زاهدان در سال های 1390-1389. دانشگاه علوم پزشکی زابل (رستمینه)(international journal of basic science in medicine), [online] 3(4), pp.19-28. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=240749.



 

 
بازدید یکساله 69 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی