برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1391 , دوره  1 , شماره  3 ; از صفحه 61 تا صفحه 68 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير سبوس برنج خام و پايدار شده بر ميزان کلسترول خون و تخم مرغ در مرغ هاي تخمگذار

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
 
چکیده: 

با هدف بررسي اثرات سبوس برنج خام و پايدارشده بر ميزان کلسترول سرم خون و تخم مرغ مرغهاي تخمگذار، اين پژوهش به مرحله اجرا در آمد. تعداد 200 قطعه مرغ تخمگذار سويه «هاي لاين» در يک طرح کاملا تصادفي با 4 تکرار و 10 مشاهده براي هر تکرار به مدت 10 هفته با 5 جيره غذايي (تيمار)، مورد مطالعه قرار گرفتند. تيمارها شامل: 1- فاقد سبوس برنج به عنوان شاهد2 (NC) - تيمار حاوي 10% سبوس برنج خام (RRB10)، 3- 10% سبوس برنج پايدارشده (SRB10)، 4- 15% سبوس برنج خام %15 -5 (RRB15) سبوس برنج پايدار شده (SRB15) بودند. نتايج بدست آمده نشان داد که کمترين ميزان کلسترول سرم و زرده (به ترتيب95.34±25.22mg/dl  و 11.10±3.35mg/g) مربوط به تيمار حاوي 15% سبوس برنج پايدار شده بود و بالاترين ميزان آن (به ترتيب 162.58±14.2mg/dl و 16.25±0.57mg/g) براي تيمار شاهد به دست آمد. بالاترين کلسترول کل تخم مرغ (307.6±26.4mg/egg) مربوط به تيمار شاهد و کمترين آن (149.55±16.74mg/egg) براي تيمار حاوي 15% سبوس برنج پايدار شده، بدست آمد. در عين حال در هيچ يک از موارد فوق اختلاف بين تيمارهاي حاوي درصدهاي مختلف سبوس برنج خام و سبوس برنج پايدار شده معني دار نبود. وزن زرده و تخم مرغ و نيز ميزان ضريب تبديل غذايي بين تيمارهاي مختلف، تفاوت معني داري نداشتند. استنتاج نهايي اين بود که استفاده از سبوس برنج در جيره مرغهاي تخمگذار سبب کاهش ميزان کلسترول خون، تخم مرغ و زرده خواهد شد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 148
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی