برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1391 , دوره  1 , شماره  3 ; از صفحه 49 تا صفحه 59 .
 
عنوان مقاله: 

تعيين ميزان قابليت هضم و تجزيه پذيري پسماند رستوران با استفاده از روش هاي حيوان زنده، کيسه هاي نايلوني و تکنيک توليد گاز

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
 
چکیده: 

آزمايش حاضر به منظور تعيين ترکيب شيميايي، قابليت هضم و تجزيه پذيري پسماند رستوران با روش هاي حيوان زنده، کيسه هاي نايلوني و تکنيک توليد گاز انجام شد. قابليت هضم با روش حيوان زنده با استفاده از 16 راس گوسفند نر هيبريد قزل- آرخار مرينوس با ميانگين وزن 0.5±43 کيلوگرم انجام شد. جيره هاي آزمايشي شامل 4 تيمار صفر، 40، 50 و 60 درصد پسماند رستوران به همراه جيره پايه يونجه بودند. در روش آزمايشگاهي از دو راس گوسفند هيبريد قزل- آرخار مرينوس مجهز به کانولاي شکمبه با ميانگين وزن 1.5±40 کيلوگرم استفاده شد. ترکيبات شيميايي پسماند رستوران شامل ماده خشک، چربي خام، پروتئين خام، الياف خام، ديواره سلولي و ديواره سلولي بدون همي سلولز به ترتيب 33.4، 14، 15، 1.8، 15.2 و 6.8 درصد تعيين شد. ميانگين مقدار گاز توليدي و انرژي قابل متابوليسم با استفاده از روش توليد گاز به ميزان 87.7 ميلي ليتر در گرم ماده خشک و 3.27 مگاکالري در کيلوگرم ماده خشک محاسبه شد. تجزيه پذيري ماده خشک و پروتئين خام پسماند رستوران در سرعت هاي عبور 2، 5 و 8 درصد در ساعت به ترتيب 49.2، 44.8 و 41.2 درصد براي ماده خشک و 71.1، 64.4 و 59.5 درصد براي پروتئين خام تعيين شد. نتايج تحقيق بيانگر آن است که پسماند رستوران مي تواند در جيره نشخوارکنندگان مورد استفاده قرار گيرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 100
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی