اشريشيا کلي O157:H7(Q2)پنير سنتي(Q1)مقاومت آنتي بيوتيکي(Q1)" />
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1393 , دوره  1 , شماره  3 ; از صفحه 21 تا صفحه 26 .
 
عنوان مقاله: 

مطالعه ميزان آلودگي پنيرهاي سنتي شهرستان مراغه به باکتري اشريشيا کلي O157:H7

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه میکروبیولوژی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران
 
چکیده: 

اين مطالعه جهت ارزيابي آلودگي پنيرهاي سنتي توليد شده در روستاهاي شهرستان مراغه به اشريشيا کلي O157:H7 که بعنوان يکي از مهمترين سروتيپ هاي بيماري زاي انسان در سال هاي اخير معرفي شده است طراحي و با اخذ نمونه هاي تصادفي از روستاهاي توليد و توزيع اين فراورده به اجرا گذارده شد. ابتدا نمونه هاي پنير (100 نمونه) در محيط کشت Tryptic Soy Broth حاوي آنتي بيوتيک سفکسيم و سپس در محيط مک کانکي سوربيتول آگار حاوي آنتي بيوتيک سفکسيم و تلوريت پتاسيم کشت داده شدند. کلني هاي مشکوک رنگ آميزي گرم شده و بر روي آنها آزمون IMVC و ساير آزمون ها انجام شد و واکنش آنها با اشريشيا کلي، جهت تشخيص سروتيپ O و H به روش آگلوتيناسيون مستقيم مورد آزمايش قرار گرفتند. pH و ميزان نمک پنير نيز اندازه گيري شد. از باکتري هاي اشريشيا کلي جدا شده از نمونه هاي پنير، آزمايش آنتي بيوگرام به روش کربي بوئر به عمل آمد. هيچ موردي از اشريشيا کلي O157:H7 در نمونه هاي مطالعه شده مشاهده نگرديد. در اين مطالعه ساير سروتيپ هاي اشريشيا کلي تشخيص داده شدند که شامل 32 مورد سروتيپ هاي Non O157 بود. در بين اين سروتيپ ها، سويه هاي انتروپاتوژن (O55, O127, O86, O114, O44, O126, O125)، انتروتوکسيژن (O128, O20) و وروتوکسيژن (O111, O26) وجود داشتند. تمام سويه هاي جدا شده نسبت به دوآنتي بيوتيک آمپي سيلين و پلي ميکسين B مقاوم بودند. تاثير نسبت شيوع سروتيپ هاي اشريشيا کلي از ميزان pH و نمک پنير از لحاظ آماري معني دار نبود (p>0.05). نتايج اين مطالعه نشان داد که پنيرهاي سنتي توليد شده مي توانند بعنوان حامل بالقوه براي سروتيپ هاي مختلف اشريشيا کلي عمل نموده و منجر به بروز بيماري در انسان شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

مهدوی، س. (1393). مطالعه میزان آلودگی پنیرهای سنتی شهرستان مراغه به باکتری اشریشیا کلی O157:H7. میکروب شناسی مواد غذایی, 1(3), 21-26. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=240458



Vancouver : کپی

مهدوی سامان. مطالعه میزان آلودگی پنیرهای سنتی شهرستان مراغه به باکتری اشریشیا کلی O157:H7. میکروب شناسی مواد غذایی. 1393 [cited 2021October28];1(3):21-26. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=240458



IEEE : کپی

مهدوی، س.، 1393. مطالعه میزان آلودگی پنیرهای سنتی شهرستان مراغه به باکتری اشریشیا کلی O157:H7. میکروب شناسی مواد غذایی, [online] 1(3), pp.21-26. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=240458.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 67 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی