نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

مقايسه تاثير پروتئين مايع ماهي، آرد ماهي و مخلوط آنها بر شاخص وضعيت و رشد ماهي قزل آلاي رنگين كمان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده دامپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
 
چکیده: 
سابقه و هدف: با توجه به اهميت پروتئين ها در ترميم و نگهداري بدن و عوارض شناخته شده پروتئين هاي قرمز و گرايش عمومي به مصرف پروتئين هاي سفيد و اهميت شاخص وضعيت و رشد ماهي و تناقضهايي که در مورد تاثير پروتئين مايع بر شاخص هاي فوق وجود داشته و همچنين به منظور مقايسه تاثير پروتئين مايع (سيلاژ) ماهي و آرد ماهي تهيه شده از کيلکا و مخلوط آنها، بر شاخص وضعيت و رشد ماهي قزل آلاي رنگين کمان اين تحقيق در مرکز تکثير و پرورش جاجرود در سال 79-78 انجام شده است.مواد و روشها: تحقيق به روش تجربي روي 270 ماهي قرل آلاي رنگين کمان موجود در مرکز جاجرود با ميانگين وزني 62±5 گرم انجام گرفت. ماهيان به طور تصادفي به 3 گروه شاهد، تيمار 1 و تيمار 2 تقسيم شدند. پروتئين مايع به عنوان پروتئين جانوري استفاده شد. هر 15 روز طول کل، طول فورک توسط تخته بيومتري و وزن توسط ترازوي چيني با دقت گرم و شاخص وضعيت از طريق فرمول استاندارد اندازه گيري و ثبت مي شد. تغييرات طول و وزن شاخص وضعيت (oondition factor) در داخل گروه ها با آماره paired T-test و بين 3 گروه با آماره ANOVA انجام شد.يافته ها: وزن و طول اوليه ماهي ها در 3 گروه تقريبا مساوي بود و در خاتمه دوره، وزن ماهي در گروه شاهد 146.5±0.8، در گروه تيمار يک، 168.3±23.3 و در گروه تيمار دو، 156.5±10.9 بود که اختلاف تيمار يک با شاهد (19.7%) به لحاظ آماري معني دار است (P<0.05). شاخص وضعيت ماهي در خاتمه در گروه شاهد 1.17±0.03 و در تيمار يک، 1.35±0.25 و در تيمار دو، 1.43±0.12 بود که اختلاف تيمار يک با شاهد (13.15%) به لحاظ آماري معني دار است (P<0.05).نتيجه گيري و توصيه ها: ترکيب نسبت يک به يک آرد و سيلاژ، بهتر از آرد ماهي عمل مي نمايد. با توجه به در دسترس بودن، عدم حمل و نقل و سلامت تغذيه، سيلاژ بهتر از آرد ماهي به نظر مي رسد. تحقيق تجربي در ابعاد صنعتي را توصيه مي نمايد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

احمدی، م.، و ولایی، ن.، و مشرقی، ق. (1380). مقایسه تاثیر پروتئین مایع ماهی, آرد ماهی و مخلوط آنها بر شاخص وضعیت و رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences), 6(2 (پی در پی 22)), 207-211. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=24035



Vancouver : کپی

احمدی محمدرضا، ولایی ناصر، مشرقی قاسم. مقایسه تاثیر پروتئین مایع ماهی, آرد ماهی و مخلوط آنها بر شاخص وضعیت و رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences). 1380 [cited 2022July02];6(2 (پی در پی 22)):207-211. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=24035



IEEE : کپی

احمدی، م.، ولایی، ن.، مشرقی، ق.، 1380. مقایسه تاثیر پروتئین مایع ماهی, آرد ماهی و مخلوط آنها بر شاخص وضعیت و رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences), [online] 6(2 (پی در پی 22)), pp.207-211. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=24035.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 112 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی