برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي و مقايسه ترکيبات شيميايي و اسيدهاي چرب موجود در برگ دو نمونه گياه خرفه ايراني متعلق به شمال (استان گيلان) و جنوب (استان فارس)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: با توجه به اثرات سلامتي بخش گياه خرفه به دليل داشتن اسيد چرب امگا-3 و استفاده از آن در رژيم غذايي مردم نقاط مختلف ايران و جهان، ارزيابي و مقايسه ترکيبات برگ اين گياه و معرفي آن به عنوان يک ماده غذايي ارزشمند مي تواند نقش بسزايي در ارتقا سلامتي انسان داشته باشد. هدف از اين تحقيق ارزيابي ترکيبات شيميايي و اسيدهاي چرب موجود در برگ دو گياه خرفه ايراني متعلق به دو منطقه شمال ايران (استان گيلان) و جنوب (استان فارس) مي باشد.
مواد و روش ها: گياه خرفه متعلق به دو استان گيلان (منطقه گيلاکجان) و فارس (شهر شيراز) تهيه و پس از آماده سازي پودر برگ گياه آزمون هاي شيميايي شامل اندازه گيري رطوبت با استفاده از آون، اندازه گيري خاکستر توسط کوره، ارزيابي فيبر خام توسط روش هضم اسيدي- قليايي، ميزان پروتئين به روش کلدال و چربي توسط دستگاه سوکسله و همچنين تعيين پروفايل اسيدهاي چرب دو نمونه خرفه با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگراف مجهز به آشکارساز شعله اي انجام شد
.
يافته ها: راندمان استخراج روغن از برگ گياه خرفه 8.43 درصد در خرفه شمال و 7.79 درصد در خرفه جنوب مي باشد که داراي اختلاف معني دار
(P<0.05) بوده و ترکيب اسيدهاي چرب در اين دو نمونه برگ خرفه نشان دهنده غالب بودن الفا-لينولنيک اسيد در روغن هر دو نمونه بود. ميزان رطوبت در دو نمونه داراي اختلاف معني دار نبود (P>0.05) ليکن ميزان پروتئين، فيبر، خاکستر، چربي و کربوهيدرات در اين دو نمونه داراي اختلاف معني دار بودند (P<0.05).
نتيجه گيري: روغن برگ گياه خرفه غني از لينولنيک اسيد (امگا-3) به عنوان اسيد چرب ضروري مي باشد که با توجه به خودرو بودن و فراواني اين گياه در سراسر کشور منبع خوب به عنوان مکمل غذايي بشمار مي رود
.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
 
Cite:
APA : کپی

افشار، م.، و غیاثی طرزی، ب.، و قراچورلو، م.، و بصیری، ع.، و باخدا، ح. (1394). ارزیابی و مقایسه ترکیبات شیمیایی و اسیدهای چرب موجود در برگ دو نمونه گیاه خرفه ایرانی متعلق به شمال (استان گیلان) و جنوب (استان فارس). علوم غذایی و تغذیه, 12(3 (پیاپی 47)), 59-64. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=239225



Vancouver : کپی

افشار مریم، غیاثی طرزی بابک، قراچورلو مریم، بصیری علیرضا، باخدا حسین. ارزیابی و مقایسه ترکیبات شیمیایی و اسیدهای چرب موجود در برگ دو نمونه گیاه خرفه ایرانی متعلق به شمال (استان گیلان) و جنوب (استان فارس). علوم غذایی و تغذیه. 1394 [cited 2021April20];12(3 (پیاپی 47)):59-64. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=239225



IEEE : کپی

افشار، م.، غیاثی طرزی، ب.، قراچورلو، م.، بصیری، ع.، باخدا، ح.، 1394. ارزیابی و مقایسه ترکیبات شیمیایی و اسیدهای چرب موجود در برگ دو نمونه گیاه خرفه ایرانی متعلق به شمال (استان گیلان) و جنوب (استان فارس). علوم غذایی و تغذیه, [online] 12(3 (پیاپی 47)), pp.59-64. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=239225.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 154 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی