برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1393 , دوره  - , شماره  105 ; از صفحه 245 تا صفحه 258 .
 
عنوان مقاله: 

مقايسه اثرات جايگزين هاي آنتي بيوتيک بر ليپيدهاي زرده تخم مرغ، متابوليت هاي خوني و صفات کيفي تخم مرغ در مرغان تخم گذار

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه بیرجند
 
چکیده: 

اين آزمايش به منظور بررسي اثر مکمل هاي آنتي بيوتيک، اسيد آلي، پروبيوتيک و پري بيوتيک، بر صفات کيفي تخم مرغ، ليپيدهاي زرده تخم مرغ و متابوليت هاي خوني مرغان تخم گذار سويه هاي- لاين (W-36) انجام گرفت. آزمايش در قالب طرح کاملا تصادفي با 5 تيمار، 4 تکرار و 8 قطعه مرغ تخم گذار در هر تکرار در سن 32-42 هفتگي انجام شد. تيمارهاي آزمايشي شامل: 1- شاهد 2- جيره پايه + 150 گرم در تن آنتي بيوتيک (اکسي تتراسايکلين)، 3- جيره پايه + 3 کيلوگرم در تن مکمل اسيد آلي (ارگاسيد)، 4- جيره پايه + 50 گرم در تن پروبيوتيک (پروتکسين) و 5- جيره پايه + 2 کيلوگرم در تن پري بيوتيک (مانان اليگوساکاريد) بود. نتايج نشان داد، از ميان صفات مربوط به تخم مرغ، وزن تخم مرغ بوسيله تيمارهاي دريافت کننده اسيد آلي و پري بيوتيک بطور معني داري افزايش يافت (P<0.05). تيمار دريافت کننده پروبيوتيک بطور معني داري باعث کاهش کلسترول زرده تخم مرغ شد (P<0.05). گلوکز خون نيز بوسيله تيمار دريافت کننده اسيد آلي بطور معني داري افزايش يافت (P<0.05). فعاليت آنزيم ALK سرم خون، بوسيله پروبيوتيک نسبت به تيمار حاوي آنتي بيوتيک افزايش معني داري داشت (P<0.05). نتايج حاصل از اين تحقيق نشان داد، استفاده از مکمل هاي غذايي، اثرات مفيدي بر خصوصيات تخم مرغ و متابوليت هاي خوني مرغان تخم گذار دارند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 96
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی