برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1393 , دوره  - , شماره  105 ; از صفحه 153 تا صفحه 166 .
 
عنوان مقاله: 

اثر ريشه سرخارگل و آنتي بيوتيک بر عملکرد، وزن اندام ها، فراسنجه هاي بيوشيميايي خون و کيفيت گوشت جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
 
چکیده: 

هدف از اين مطالعه ارزيابي ريشه گياه سرخارگل به عنوان افزودني خوراکي در جيره جوجه گوشتي بود. 340 قطعه جوجه نر 7 روزه (راس 308) به صورت تصادفي بين پنج تيمار آزمايشي (داراي 4 تکرار) شامل جيره شاهد بدون افزودني، جيره آزمايشي حاوي آنتي بيوتيک فلاوفسفوليپول (650 ppm) و سه جيره آزمايشي حاوي ريشه سرخارگل در سطوح 0.5، 1 و 2 درصد جيره توزيع شدند.وزن بدن جوجه ها در 7، 21 و 42 روزگي و مصرف خوراک به صورت هفتگي اندازه گيري شد. در 42 روزگي از 8 جوجه در هر تيمار خونگيري شد، سپس جهت مطالعه اجزاء لاشه و کيفيت گوشت، جوجه ها کشتار شدند. نتايج آزمايش نشان داد که وزن بدن و افزايش وزن بدن در جيره حاوي سرخارگل 1% و جيره آنتي بيوتيک در 42 روزگي بيشتر از ساير تيمارهاي آزمايشي بود (p<0.05). هر چند مصرف خوراک و ضريب تبديل غذايي بين تيمارهاي آزمايشي تفاوت معني داري نشان نداد. تفاوتي بين وزن اندام هاي بدن و راندمان لاشه در ميان جيره هاي آزمايشي وجود نداشت (p>0.05)، اما وزن روده تيمار آنتي بيوتيک کمتر از ساير تيمارها بود. سطوح فسفر و اسيد اوريک خون تيمارهاي داراي سرخارگل کمتر از تيمار شاهد و گلوکز خون تيمار آنتي بيوتيک بيشتر از ساير تيمارها بود. آنزيم هاي آسپارتات آمينوترانسفراز و آلانين آمينوترانسفراز تيمارهاي سرخارگل، فعاليت کمتري نسبت به تيمارهاي شاهد و آنتي بيوتيک داشتند (p<0.05). ارزيابي کيفيت گوشت تيمارهاي آزمايشي نشان داد که در معيارهاي روشنايي، قرمزي و زردي تفاوتي وجود ندارد (p>0.05). رطوبت گوشت بين تيمارهاي آزمايشي تفاوتي نداشت اما پروتئين خام سينه و ران تيمارهاي حاوي سرخارگل کمتر از ساير تيمارها بود. pH گوشت ران پس از 30 روز ذخيره سازي در تيمار شاهد بيشتر بود (p<0.05). به صورت کلي نتايج اين آزمايش نشان داد که استفاده از پودر ريشه سرخارگل به ميزان 1% مي تواند به عنوان جايگزين آنتي بيوتيک در جيره طيور به کار رود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

ساکی، ع.، و حسینی سیر، س.، و زمانی، ع. (1393). اثر ریشه سرخارگل و آنتی بیوتیک بر عملکرد, وزن اندام ها, فراسنجه های بیوشیمیایی خون و کیفیت گوشت جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی), -(105), 153-166. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=238041



Vancouver : کپی

ساکی علی ‌اصغر، حسینی سیر سیدعلی، زمانی علیرضا. اثر ریشه سرخارگل و آنتی بیوتیک بر عملکرد, وزن اندام ها, فراسنجه های بیوشیمیایی خون و کیفیت گوشت جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی). 1393 [cited 2021October27];-(105):153-166. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=238041



IEEE : کپی

ساکی، ع.، حسینی سیر، س.، زمانی، ع.، 1393. اثر ریشه سرخارگل و آنتی بیوتیک بر عملکرد, وزن اندام ها, فراسنجه های بیوشیمیایی خون و کیفیت گوشت جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی), [online] -(105), pp.153-166. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=238041.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 122 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی