برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1381 , دوره  6 , شماره  4 ; از صفحه 117 تا صفحه 126 .
 
عنوان مقاله: 

عملكرد جوجه هاي گوشتي در دوره محدوديت غذايي در سنين اوليه و پس از آن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
در اين پژوهش اثر رقيق سازي انرژي و پروتئين جيره بر عملکرد جوجه هاي گوشتي سويه تجارتي راس در سن 6-12 روزگي بررسي گرديد. اين آزمايش در چارچوب طرح کاملا تصادفي با شش ميزان محدوديت و در چهار تکرار انجام گرفت. براي رقيق سازي انرژي و پروتئين جيره آغازين از پوسته برنج به ميزان 0.5 (شاهد)، 10، 15، 20، 25 و 30 درصد استفاده شد. جيره هاي آزمايشي در دوره محدوديت (6-12 روزگي) داراي به ترتيب 3089، 2780، 2626، 2317 و 2163 کيلو کالري انرژي قابل متابوليسم در هر کيلوگرم جيره و 21.45، 19.29، 18.23، 17.16، 16.10 و 15.20 درصد پروتئين خام بودند. نتايج نشان داد که رقيق سازي جيره سبب افزايش مصرف خوراک در دوره محدوديت گرديده، ولي مصرف انرژي و پروتئين را کاهش داده است. ميزان افزايش وزن در دوره محدوديت کاهش يافت، ولي به دليل رشد جبراني در دوره پس از محدوديت، تفاوت معني داري در وزن نهايي بدن گروههاي مختلف در سن 42 روزگي ديده نشد. مصرف خوراک در دوره پس از محدوديت، در گروه هاي تحت محدوديت اندکي کمتر از گروه شاهد بود، و به همين دليل بازده غذايي در اين گروه ها بهبود يافت، ولي اختلاف معني داري با گروه شاهد نداشت. رقيق سازي جيره تاثيري بر درصد چربي محوطه شکمي نشان نداد. در اين آزمايش اعمال 20 و 25 درصد محدوديت غذايي در هفته دوم به علت کاهش هزينه دان و افزايش جزئي در وزن نهايي سبب بهبود بازده توليد گرديد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

یوسفی کلاریکلایی، ک.، و کامیاب، ع.، و رضایی، م. (1381). عملکرد جوجه های گوشتی در دوره محدودیت غذایی در سنین اولیه و پس از آن . علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی), 6(4), 117-126. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=23695



Vancouver : کپی

یوسفی کلاریکلایی کاظم، کامیاب عبدالرضا، رضایی منصور. عملکرد جوجه های گوشتی در دوره محدودیت غذایی در سنین اولیه و پس از آن . علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی). 1381 [cited 2022January23];6(4):117-126. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=23695



IEEE : کپی

یوسفی کلاریکلایی، ک.، کامیاب، ع.، رضایی، م.، 1381. عملکرد جوجه های گوشتی در دوره محدودیت غذایی در سنین اولیه و پس از آن . علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی), [online] 6(4), pp.117-126. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=23695.



 

 
بازدید یکساله 396 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی