برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1381 , دوره  5 , شماره  8 ; از صفحه 75 تا صفحه 82 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي ميزان چربي و پروتئين عضلات ماهي شوريده در منطقه هنديجان در فصول مختلف سال

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

محدوديت منابع غذايي موجود در مناطق خشکي همراه با رشد سريع جمعيت در قرن اخير، نظر بشر را بسوي درياها معطوف داشته است. از ميان آبزيان ماهي ها بيش از ساير موجودات مورد بهره برداري قرار گرفته اند. ماهي شوريده يکي از ماهيهاي مورد علاقه مردم (بخصوص در استانهاي جنوبي ايران) بوده و بدين لحاظ از ارزش اقتصادي بالايي برخوردار است. در اين تحقيق 50 قطعه ماهي شوريده با اندازه هاي مختلف (بازارپسند) در چهار فصل سال از منطقه هنديجان صيد و از نظر جنسيت، طول و وزن بدن (روشهاي بيومتري)، ميزان چربي (روش سوکسله) و پروتيين (روش ماکروکلدال) مورد بررسي قرار گرفتند. نتايج حاصله نشان داد که در آغاز فصل بهار ميزان پروتيين و چربي در پايين ترين سطح خود مي باشد (به ترتيب 17.2±0.18 و 1.11±0.15 درصد) و به تدريج تا پايان فصل ميزان آن افزايش مي يابد (18.37±0.20 و 1.42±0.07 درصد). در فصل تابستان به علت گرماي هوا و افزايش فعاليت متابوليکي مقادير پروتئين و چربي تقريبا ثابت بوده است (به ترتيب 18.29±0.20 و 1.67±0.012 درصد). ميزان پروتئين در فصل پاييز روند افزايش داشته ولي ميزان چربي تقريبا ثابت مانده است (به ترتيب 19.55±0.06و 1.19±0.14 درصد در آبان ماه). پروتيين و چربي در آغاز فصل زمستان در سطح بالايي بوده ولي در نيمه دوم فصل نوسانات زيادي (به علت تخم ريزي) مشاهده مي گردد. (تغييرات پروتيين از 17.06 نت 20.88 و چربي 1.02 تا 3.54 درصد در اسفند ماه). در کليه فصول بدون در نظر گرفتن جنسيت رابطه مستقيم بين مقدار پروتيين و چربي با افزايش طول بدن ملاحظه شد. ميزان متوسط پروتئين و چربي در طول سال به ترتيب 18.69 و 1.74 درصد بوده است. بدين ترتيب از ديدگاه تغذيه اي ماهي شوريده از جمله ماهي هاي پر پروتيين و کم چرب آبهاي نواحي گرمسيري محسوب مي گردد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 396
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی