5 SID.ir | بررسي ميزان پروتئين، چربي و پروفيل اسيدهاي چرب آرتمياي درياچه اروميه در مراحل مختلف رشد
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي ميزان پروتئين، چربي و پروفيل اسيدهاي چرب آرتمياي درياچه اروميه در مراحل مختلف رشد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

Artemia urmiana يکي از 7 گونه آرتمياي دو جنسي شناخته شده در کره خاکي است. استفاده از آرتميا در توسعه صنعت آبزي پروري جهاني، خصوصا پرورش ميگو در نقاط مختلف دنيا مورد توجه خاص قرار گرفته است. بهره برداري بهينه و صحيح از آرتمياي درياچه اروميه مي تواند نياز کشور به آرتميا را تامين و توسعه صنعت پرورش ميگو و ماهيان دريايي را تضمين نمايد. در اين تحقيق سيست کپسول زدايي شده و زي توده زنده A. urmiana شامل: ناپلئوس تازه از تخم خارج شده، متاناپلئوس و مرحله بالغ آرتمياي پرورش يافته در آزمايشگاه از نظر ارزش غذايي مورد بررسي قرار گرفتند تا ارزش کاربردي آنها در پرورش انواع آبزيان مشخص گردد. سيست کپسول زدايي شده آرتميا، ناپلئوس تازه از تخم خارج شده و زي توده زنده آن در مراحل مختلف رشد هر کدام بنا به دلايل خاصي نظير اندازه کوچک، ارزش غذايي بسيار بالا، قابليت کپسول گذاري حياتي، متحرک و خوش خوراک بودن مورد توجه پرورش دهندگان ميگو و ماهيان دريايي مي باشد. نتايج به دست آمده نشان مي دهد که A. urmiana در کليه مراحل رشد خود داراي مقادير بالايي پروتئين، چربي و اسيدهاي چرب اولئيک (16.26 الي 29.22 درصد از کل اسيدهاي چرب) و لينولنيک (13.34 الي 20.06%) است. بدين معني که سيست کپسول زدايي شده و زي توده A. urmiana از ارزش غذايي بالايي براي تغذيه کليه آبزيان آب شيرين و لب شور برخوردار هستند. ولي نتايج تحقيق همچنين نشانگر پايين بودن ميزان اسيدهاي چرب ايکوزاپنتانوئيک (EPA) (0.95 الي 4.14%) و دکوزاهگزانوئيک (DHA) (0.05 الي 0.11 درصد از کل اسيدهاي چرب) در کليه مراحل رشد آن مي باشد. لذا استفاده از A. urmiana براي تغذيه ميگو و ماهيان دريايي خصوصا در مراحل آغازين بايستي پس از غني سازيهاي لازم با اين اسيدهاي چرب انجام گيرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 137
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی