برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر عصاره آبي صمغ گياه آنغوزه بر سطح سرمي انسولين و گلوکز خون در موش هاي صحرايي ديابتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* ایران، مشهد، دانشگاه پیام نور، گروه زیست شناسی
 
چکیده: 

زمينه و هدف: ديابت نوع اول از نظر باليني يکي از شايع ترين بيماري هاي غدد درون ريز مي باشد. امروزه در درمان ديابت گرايش به سوي داروهاي گياهي که داراي عوارض جانبي کمتري نسبت به داروهاي شيميايي هستند، روز به روز گسترش مي يابد. اين مطالعه با هدف بررسي اثرات عصاره صمغ آنغوزه بر سطح سرمي انسولين و گلوکز خون در موش هاي صحرايي ديابتي انجام شد.
روش بررسي: در اين مطالعه تجربي آزمايشگاهي، 28 سر موش صحرايي به طور تصادفي در چهار گروه شاهد سالم، شاهد ديابتي، ديابتي 1 (تزريق انسولين)، ديابتي 2 (تزريق عصاره صمغ آنغوزه) تقسيم شدند. انسولين و گلوکز خون در اولين، پانزدهمين و سي امين روز اندازه گيري شد و مورد مقايسه قرار گرفت.
يافته ها: در گروه هاي هيپرگليسميک نسبت به گروه شاهد سالم، در روزهاي 1، 15 و 30 انسولين خون کاهش و گلوکز خون افزايش يافت (
P<0.05). در روز 15 در گروه هاي ديابتي تيمار شده توسط انسولين و تيمار شده توسط عصاره آبي صمغ آنغوزه و در روز 30 در گروه ديابتي تيمار شده توسط عصاره آبي صمغ آنغوزه نسبت به گروه شاهد ديابتي قند خون افزايش و انسولين خون کاهش يافت (P<0.05).
نتيجه گيري: صمغ آنغوزه احتمالا با تحريک سنتز و ترشح انسولين و هيپرپلازي سلول هاي بتاي باقيمانده پانکراس گلوکز خون را کاهش مي دهد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 135
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی