برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1393 , دوره  30 , شماره  5 (پياپي 67) ; از صفحه 802 تا صفحه 810 .
 
عنوان مقاله: 

خواص ضدليستريايي اسانس نعناع در مقادير مختلف دما، pH و نمک

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز
 
چکیده: 

باکتري ليستريا مونوسيتوژنز يکي از مهمترين باکتري هاي بيماري زاي منتقله از مواد غذايي بوده و در حال حاضر کنترل آن مهمترين چالش در کارخانجات صنايع غذايي محسوب مي شود. هدف از اين مطالعه بررسي اثر اسانس نعناع در کنترل رشد ليستريا مونوسيتوژنز در سه دما (4، 9 و 14 درجه سلسيوس)، سه pH (5، 6 و 7) و چهار غلظت نمک (0، 1، 2 و 4 درصد) مي باشد. آناليز ترکيب هاي تشکيل دهنده اسانس نعناع با استفاده از دستگاه کروماتوگرافي گازي متصل به طيف سنج جرمي (GC-MS) انجام گرديد. تعيين ميزان حساسيت باکتري به اسانس نعناع با اندازه گيري حداقل غلظت مهاري و به روش براث ميکرودايلوشن انجام شد. ترکيب هاي اصلي تشکيل دهنده اسانس شامل کاروون (78.8%)، ليمونن (11.5%) و منتون (1%) بود. در اين مطالعه غلظت مهاري حداقل اسانس نعناع 160 ml/ml تعيين شد. نتايج اين بررسي نشان داد که با افزايش غلظت نمک و دما و کاهش ميزان pH خواص ضدباکتريايي اسانس نعناع افزايش يافت. بنابراين با توجه به نتايج بدستامده مي توان گفت که از اسانس نعناع مي توان به عنوان يک نگهدارنده طبيعي در کنترل باکتري ليستريا مونوسيتوژنز استفاده نمود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 193
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی