برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1393 , دوره  2 , شماره  3 ; از صفحه 231 تا صفحه 236 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي فعاليت آنتي اکسيداني عصاره هاي آبي و الکلي (متانول، اتانول) گلبرگ زعفران (مقاله کوتاه علمي)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان
 
چکیده: 

گياهان دارويي يکي از منابع مهم آنتي اکسيدان ها مي باشند، آنتي اکسيدان هاي طبيعي باعث افزايش قدرت آنتي اکسيدان هاي پلاسما و کاهش ابتلا به بعضي بيماري ها مانند سرطان، بيماري هاي قلبي و سکته مغزي مي شوند. با توجه به سمي بودن و اثرات سوءتغذيه اي آنتي اکسيدان هاي سنتزي موجود در مواد غذايي، نياز به آنتي اکسيدان هاي طبيعي از گياهان با سميت کمتر و اثربخشي بيشتر يک ضرورت جدي است. گلبرگ زعفران يک منبع گياهي غني از مواد پلي فنولي است که تاکنون مورد توجه قرار نگرفته است. لذا اين پژوهش به منظور بررسي خواص آنتي اکسيداني و ترکيبات فنوليک گلبرگ زعفران انجام شد. در اين پژوهش ابتدا عصاره گلبرگ زعفران با حلال هاي الکلي اتانول و متانول 30، 70 و 90 درصد و آب به طور جداگانه استخراج شد. سپس ميزان ترکيبات فنولي به روش فولين سيوکالتيو و فعاليت آنتي اکسيداني آن به روش احياي راديکال آزاد DPPH ارزيابي شد. نتايج نشان داد که نوع و ميزان حلال بر ميزان ترکيبات فنولي و آنتي اکسيداني اثر دارد و ارتباط معني داري بين ميزان ترکيبات فنولي و خاصيت بازدارندگي مشاهده شد. همچنين با افزايش غلظت، خاصيت آنتي اکسيداني و ترکيبات فنولي عصاره افزايش مي يابد. در پايان عصاره اتانولي به عنوان بهترين حلال براي بيشترين استخراج ترکيبات فنولي و آنتي اکسيداني مشخص شد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

افرازه، ز.، و بلندی، م.، و خورشیدی، م.، و محمدی نافچی، ع. (1393). بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های آبی و الکلی (متانول, اتانول) گلبرگ زعفران (مقاله کوتاه علمی). زراعت و فناوری زعفران, 2(3), 231-236. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=234837



Vancouver : کپی

افرازه زهرا، بلندی مرضیه، خورشیدی مهدی، محمدی نافچی عبدالرضا. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های آبی و الکلی (متانول, اتانول) گلبرگ زعفران (مقاله کوتاه علمی). زراعت و فناوری زعفران. 1393 [cited 2021October24];2(3):231-236. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=234837



IEEE : کپی

افرازه، ز.، بلندی، م.، خورشیدی، م.، محمدی نافچی، ع.، 1393. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های آبی و الکلی (متانول, اتانول) گلبرگ زعفران (مقاله کوتاه علمی). زراعت و فناوری زعفران, [online] 2(3), pp.231-236. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=234837.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 502 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی