برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تاثير سطوح مختلف زرده تخم مرغ در رقيق کننده تريس بر کيفيت اسپرم قوچ زل در شرايط سردسازي و انجماد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان
 
چکیده: 

هدف از اين مطالعه، به کارگيري سطوح مختلف زرده تخم مرغ بر کيفيت اسپرم قوچ زل در شرايط پيش و پس از انجماد بود. مني از 4 راس قوچ سالم و بالغ با استفاده از شوک الکتريکي اخذ و نمونه هاي مناسب با رقيق کننده تريس به نسبت 1 به 4 مخلوط و پس از رسيدن به دماي 5 درجه سانتي گراد، ارزيابي شدند. پايوت هاي نيم ميلي ليتري با مني رقيق شده پر و ابتدا روي بخار ازت مايع منجمد و پس از آن در ازت مايع نگهداري شدند. پس از 10 روز، يخ گشايي پايوت ها انجام گرفت و ويژگي هاي مورفولوژيک، زنده ماني، تحرک و حرکت پيش رونده اسپرماتوزوا بررسي شد. اين پژوهش در قالب طرح کاملا تصادفي با 3 تيمار شامل سطوح 10، 15 و 20 درصد زرده تخم مرغ و 9 تکرار انجام شد. نتايج نشان داد که تاثير زرده تخم مرغ بر درصد زنده ماني، تحرک، حرکت پيش رونده، اسپرم طبيعي و درصد بازيابي اسپرم معني دار نبود (P>0.05)، اما با توجه به بيشتر بودن کيفيت اسپرماتوزوا در سطح 20 درصد زرده تخم مرغ و تامين منبع انرژي به منظور ادامه حيات، عليرغم معني دار نبودن آن، در صورت مقرون به صرفه بودن قيمت تخم مرغ، مي توان از سطح 20 درصد زرده تخم مرغ در رقيق کننده تريس براي حفظ و نگهداري طولاني مدت اسپرم قوچ زل، استفاده نمود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

احمدی همدانی، م.، و جعفری آهنگری، ی.، و زره داران، س. (1393). تاثیر سطوح مختلف زرده تخم مرغ در رقیق کننده تریس بر کیفیت اسپرم قوچ زل در شرایط سردسازی و انجماد. پژوهش های تولیدات دامی, 5(10), 122-134. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=233525



Vancouver : کپی

احمدی همدانی مهناز، جعفری آهنگری یوسف، زره داران سعید. تاثیر سطوح مختلف زرده تخم مرغ در رقیق کننده تریس بر کیفیت اسپرم قوچ زل در شرایط سردسازی و انجماد. پژوهش های تولیدات دامی. 1393 [cited 2021October17];5(10):122-134. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=233525



IEEE : کپی

احمدی همدانی، م.، جعفری آهنگری، ی.، زره داران، س.، 1393. تاثیر سطوح مختلف زرده تخم مرغ در رقیق کننده تریس بر کیفیت اسپرم قوچ زل در شرایط سردسازی و انجماد. پژوهش های تولیدات دامی, [online] 5(10), pp.122-134. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=233525.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 178 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی