برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
نيمسال دوم 1393 , دوره  4 , شماره  2 ; از صفحه 296 تا صفحه 304 .
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي رسيدگي هندوانه با استفاده از تحليل صوت حاصل از اعمال ضربه به آن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

يکي از روش هاي غير مخرب براي ارزيابي کيفيت دروني برخي ميوه ها، پردازش و تحليل سيگنال هاي صوتي حاصله از ايجاد ضربه بر روي آن ها مي باشد. بر اين اساس، امکان کاربرد اين روش براي ارزيابي کيفيت دروني ميوه هندوانه مورد بررسي قرار گرفت. در اين تحقيق، تاثير دو متغير مستقل محل اعمال ضربه (دو طرف خط مرکزي هندوانه و مقابل محل اتصال به ساقه) و شدت ضربه (12.09، 15.08 و 17.11kgmm S-1) بر تغييرات خواص سيگنال هاي صوتي حاصله مطالعه و ارتباط آن ها با تغييرات خواص بيومکانيک بافت گوشت و پوست از جمله ضريب سفتي شاخص ميزان رسيدگي هندوانه به عنوان متغير وابسته بررسي گرديد. نتايج نشان داد سطوح مختلف شدت و محل اعمال ضربه تاثير معني داري روي نتايج آزمون صوتي داشت، به گونه اي که اعمال ضربه به اطراف خط مرکزي هندوانه و شدت ضربه kg.mm.s 1 17.11 بهترين نتيجه را نشان داد. بين خواص بيومکانيک پوست ميوه هاي نارس، رسيده و بيش رس تفاوت معني داري ملاحظه نشد و لذا پيش بيني مي شود که تفاوت مشاهده شده در خواص صوتي هندوانه ها بيشتر به دليل تفاوت در خواص گوشت باشد تا پوست.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 84
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی